Witold Kepinski - 20 mei 2018

AWS en ConsenSys onthullen Kaleido voor Blockchain gebruik in het bedrijfsleven

AWS en ConsenSys onthullen Kaleido voor Blockchain gebruik in het bedrijfsleven image

Bedrijven willen het potentieel van blockchain graag benutten, maar hebben tot nu toe moeite gehad om experimentele projecten naar live productienetwerken door te sturen. ConsenSys heeft daaromn Kaleido aangekondigd, een nieuwe Blockchain Business Cloud, gericht op het versnellen en vereenvoudigen van de reis van ondernemingen naar het gebruik van de technologie. 

Kaleido is een Software-as-a-Service met populaire Ethereum-pakketten Geth en Quorum en wordt aangeboden in samenwerking met Amazon Web Services (AWS). Aanvullende first-of-a-kind-mogelijkheden zijn onder meer het koppelen van privénetwerken en de publieke Ethereum mainnet, geïntegreerde analyse en ondersteuning voor meerdere protocolopties en consensusmechanismen. Het platform draait op AWS en biedt klanten de mogelijkheid om naadloos verbinding te maken met andere populaire AWS-services,

Volgens Gartner's CIO-enquête uit 2018 van 3.138 CIO-respondenten gaf "slechts 1% aan welke vorm van blockchain-adoptie dan ook binnen hun organisaties." Hoewel organisaties in veel sectoren steeds vaker blockchain evalueren, zijn er nu veel mensen die erachter komen dat er grote hindernissen zijn om hun wapens rond de technologie te krijgen. Een live blockchain-netwerk vereist bijvoorbeeld een gedeelde IT-infrastructuur voor alle betrokken partijen, wat moeilijk en duur is gebleken. Veel early adopters hebben miljoenen dollars en maanden of zelfs jaren besteed aan het schrijven van duizenden regels aangepaste code, om de plug-in volledig op te zetten of uit te schakelen.

Steve Cerveny, oprichter van Kaleido: "Als blockchain niet echt eenvoudiger te gebruiken wordt, zullen bedrijven hun investeringen moeten teruglopen en onze maatschappij zal veel te traag zijn in het realiseren van de belangrijke belofte van blockchain. We hebben het Kaleido-platform helemaal opnieuw ontworpen met nieuwe gebruikerservaringen en hulpmiddelen om de hele reis van ondernemingen radicaal te vereenvoudigen. Deze alles-in-één Blockchain Business Cloud verandert de economische vergelijking van een blockchain-bedrijf van een onderneming. Door een volledige oplossing te bieden die veel verder gaat dan do-it-yourself scripts of sjablonen, kan Kaleido aanzienlijk versnelt de ontwikkelings- en implementatiecycli en verlaagt de operationele kosten aanzienlijk. Wat Salesforce deed voor CRM's, doet Kaleido voor blockchain. "

Kaleido is beschikbaar en is toegankelijk op de AWS Marketplace door naar https://aws.amazon.com/marketplace te gaan .  

Bezoek http://www.kaleido.io voor meer informatie of om Kaleido uit te proberen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!