Witold Kepinski - 19 mei 2018

Fujifilm wil Xerox zo snel mogelijk dagvaarden

Fujifilm meldt dat het van plan is om Xerox zo snel mogelijk te dagvaarden voor schade in verband met de mislukte fusie tussen de twee bedrijven, eraan toevoegend dat het contract tussen de twee bedrijven nog steeds geldig is.

Fujifilm is momenteel in gesprek met advocaten over het tijdschema voor het indienen van de rechtszaak en is van plan zo snel mogelijk naar de rechter te stappen aldus Chief Operating Officer Kenji Sukeno van Fujifilm zo meldt Reuters. Het overnamecontract is nog steeds geldig zo beweert Sukeno."

Xerox stopte de overname gesprekken met Fujifilm en sloot een deal met activistische investeerders Carl Icahn en Darwin Deason. De schikkingsovereenkomst lost de lopende proxywedstrijd op in verband met de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van de onderneming in 2018 en de rechtszaak tegen de Xerox-directeuren. De deal heeft geen invloed op vorderingen van Deason of andere Xerox-aandeelhouders tegen Fujifilm voor medeplichtigheid. Xerox ceo Jeff Jacobson verlaat het bedrijf.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!