Microsoft koopt AI-specialist Semantic Machines
22-05-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft koopt AI-specialist Semantic Machines

Microsoft heeft voor een onbekend bedrag Semantic Machines overgenomen, een techbedrijf uit Berkeley, Californië, dat nieuwe benadering heeft ontwikkeld voor het bouwen van conversationele AI. De technologie van Semantic Machines maakt gebruik van de kracht van machine learning om gebruikers in staat te stellen informatie en services op een veel natuurlijker manier te ontdekken, te openen en ermee te communiceren, en met aanzienlijk minder inspanning.

Het bedrijf wordt geleid door specialisten in conversationele AI, waaronder technologie-ondernemer Dan Roth en twee prominente en innovatieve natuurlijke taal-AI-onderzoekers, UC Berkeley-professor Dan Klein en Stanford University-professor Percy Liang, evenals voormalig Apple-chef spraakwetenschapper Larry Gillick.

Cognitive Services

Microsoft zegt meer dan twee decennia onderzoek en doorbraken te hebben gedaan in de fundamentele bouwstenen van conversationele AI, zoals spraakherkenning en begrip van natuurlijke talen. "Het doel was om onze visie op computers overal om ons heen uit te breiden naar een wereld waar ze konden zien, horen praten en begrijpen als mensen. In 2016 hebben we opnieuw een grote stap gezet naar het realiseren van deze visie op conversational computing met de introductie van een framework voor het ontwikkelen van bots en de release van pre-built Cognitive Services voor het infunderen van spraakherkenning en natuurlijk taalbegrip in intelligente assistenten. Tegenwoordig gebruiken meer dan 1 miljoen ontwikkelaars onze Microsoft Cognitive Services en gebruiken meer dan 300.000 ontwikkelaars onzeAzure Bot Service , die allemaal helpen om computercomputing nog gemoedelijker te maken", aldus David Ku - CVP en chief technology officer van Microsoft AI & Research.

Cortana

"We werken ons werk in een gesprekssituatie verder uit met onze digitale assistent Cortana en met sociale chatbots zoals XiaoIce. XiaoIce heeft meer dan 30 miljard gesprekken gevoerd, met een gemiddelde van elk 30 minuten, met 200 miljoen gebruikers op verschillende platforms in China, Japan, de Verenigde Staten, India en Indonesië. Met XiaoIce en Cortana hebben we doorbraken in spraakherkenning gemaakt en meer recentelijk de eerste om volledig-duplex stemgevoel aan een conversationeel AI-systeem toe te voegen , waardoor mensen een gesprek op natuurlijke wijze kunnen voortzetten", aldus Ku.

AI

Ku belsuit: "Met de acquisitie van Semantic Machines zullen we een conversational AI-centre of excellence in Berkeley opzetten om de grenzen van wat mogelijk is in taalinterfaces naar voren te schuiven. Door de combinatie van de technologie van Semantic Machines en de eigen AI-ontwikkelingen van Microsoft, willen we krachtige, natuurlijke en productievere gebruikerservaringen bieden die conversational computing naar een nieuw niveau tillen. We zijn verheugd om het team van Semantic Machines en hun technologie naar Microsoft te brengen."

WK

Terug naar nieuws overzicht
Software