Succesvolle Nutanix .NEXT conferentie in New Orleans

22-05-2018 | door: Hans Steeman

Succesvolle Nutanix .NEXT conferentie in New Orleans

Dit jaar werd de jaarlijkse Nutanix .NEXT conferentie in het New Orleans Morial Convention Center georganiseerd. Zo’n 5500 participanten trokken naar de zuidelijke staat Louisiana om in het mekka van de jazz de laatste status te vernemen van de Nutanix-productlijn en de strategische visie van het bedrijf. De opening was geheel in stijl,met een kleine Mardi Gras parade in de congreszaal. Daarmee was de toon direct gezet. De feestavond werd opgeluisterd door Kool & the Gang. Twee dagen met keynotes en one-to-one-besprekingen zorgden ervoor dat iedereen voldaan naar huis ging. Het Nutanix-management inclusief Sunil Potti (chief product development) en Dheeraj Pandey (CEO) was volop aanspreekbaar.

Zo kondigde Nutanix de Software-as-a-Service (SaaS) dienst Nutanix Beam aan. Deze oplossing zorgt voor multi-cloud governance, waardoor organisaties hun uitgaven, beveiliging en compliance & regelgeving beter kunnen beheren over vrijwel elk cloud-platform. Beam is gebaseerd op de recent door Nutanix overgenomen Minjar Botmetic-dienst, waarvan Nutanix meldt dat deze inmiddels wordt ingezet voor het beheer van cloudinvesteringen van meer dan 1 miljard dollar in Amazon Web Services en Microsoft Azure.

AI

De Nutanix Enterprise Cloud OS-software helpt bedrijven de complexiteit van hun multi-cloud-architecturen te verminderen doordat het private, public en distributed clouds samenvoegt tot een gemeenschappelijk IT-bedrijfsmodel voor een end-to-end infrastructuur. Beam, het eerste SaaS-aanbod van Nutanix, vermindert de complexiteit door klanten te voorzien van meer inzicht en uitgebreide analyses, die op gedetailleerde wijze inzicht geven in hun public cloud-gebruik. Het geeft tevens aanbevelingen, op basis van machine intelligence (AI), zodat IT-teams hun cloud-uitgaven direct kunnen optimaliseren en hun beveiliging kunnen verbeteren.

Cloud

Nutanix Era, is een nieuwe reeks enterprise cloud platform-as-a-service (PaaS)-oplossingen voor het stroomlijnen en automatiseren van database-operations, zodat database-beheerders (DBA’s) zich kunnen focussen op business-initiatieven. Era breidt de Nutanix Enterprise Cloud OS-softwarestack verder uit dan de core infrastructuur-as-a-service (IaaS) -mogelijkheden voor private cloud-omgevingen, tot platform-layer-services voor vereenvoudigde databasebewerkingen. De eerste release van Nutanix Era bevat copy-data-managementdiensten om de toenemende complexiteit en drukkende kosten aan te pakken die komen kijken bij het beheren van meerdere kopieën van databases in organisaties.

SDN

Een andere nieuwe innovatie is Nutanix Flow, a software-defined networking (SDN) oplossing voor de multi-cloud gebruiker. Flow zorgt voor een applicatie-gerichte beveiliging, om deze te beschermen tegen interne en externe risico’s die niet worden gedetecteerd door traditionele beveiligingsproducten.

Met deze, en nog meer, aankondigingen was de .NEXT conferentie het succes waarop iedereen gehoopt had.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Cloud