Red Hat OpenStack Platform 13 verbetert integratie tussen opkomende technologiestacks
22-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat OpenStack Platform 13 verbetert integratie tussen opkomende technologiestacks

Leverancier van opensourceoplossing Red Hat introduceert Red Hat OpenStack Platform 13, de nieuwste versie van de schaalbare en agile cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing van het bedrijf. Red Hat OpenStack Platform 13 is gebaseerd op de OpenStack ‘Queens’-versie en biedt een basis voor bedrijven die de hybride cloud voor hun digitale transformatie-strategie gebruiken. Verder helpt het om de groeipijnen die vaak gepaard gaan met de adoptie van nieuwe technologie te minimaliseren door de nieuwe Fast Forward-upgradefunctie. Het platform verbetert daarnaast de integratie tussen opkomende technologiestacks.

Het snelle, competitieve digitale landschap vereist dat bedrijven nieuwe methoden voor bedrijfsdifferentiatie gaan gebruiken. Een belangrijk element van transformatieve, moderne IT is om sneller toegang tot IT-diensten te bieden, en ontwikkelaars te voorzien van nieuwe mogelijkheden en innovaties. Red Hat OpenStack Platform versnelt het leveren van applicaties en diensten door organisaties in staat te stellen met vertrouwen te innoveren via een uitbreidbare, productieklare private cloud. Met Red Hat OpenStack Platform 13 kunnen bedrijven hun IT-infrastructuur veranderen in een flexibelere en efficiëntere omgeving waarmee zij kansen kunnen verzilveren die de opkomende digitale marktplaats biedt.

Operationele efficiëntie versnellen

Met Red Hat OpenStack Platform 13 kunnen gebruikers een on-premises cloudarchitectuur bouwen die voorziet in resource-elasticiteit, schaalbaarheid en betere efficiëntie. Daarnaast biedt het een betere integratie met het uitgebreide portfolio met Red Hat’s hybride cloudtechnologieën. Dit omvat:

  • Red Hat CloudForms om de dagelijkse beheertaken voor een hybride cloudinfrastructuur te vergemakkelijken.
  • Red Hat Ceph Storage voor schaalbare, geïntegreerde storage.
  • Red Hat OpenShift Container Platform helpt Red Hat OpenStack Platform 13 te fungeren als een uitbreidbaar platform voor cloud-native workloads, en biedt een enkele architectuur die de kracht van Linux-containers op Kubernetes-orkestratie naar een schaalbare OpenStack-infrastructuur brengt.

Fast Forward-upgrades

Om het upgradeproces tussen long-life releases te vereenvoudigen komt Red Hat met Fast Forward-upgrades. Met deze functie in Red Hat OpenStack 13 kunnen IT-teams consequent de nieuwste OpenStack-innovaties bieden en operationele risico’s tot een minimum beperken. De Fast Forward-upgrades, geleverd via Red Hat OpenStack Platform director, biedt klanten de optie om een sneller upgradepad te blijven volgen en elke zes maanden nieuwe functies van de upstream-community te ontvangen of om voor langere tijd een ondersteunde release te blijven gebruiken. Klanten die momenteel Red Hat OpenStack Platform 10 gebruiken kunnen nu opwaarderen naar Red Hat OpenStack Platform 13 met minder reboots en zonder noodzaak voor aanvullende hardware.

Zakelijke innovatie

Red Hat OpenStack Platform 13 biedt een cloudplatform dat innovatie en agility koppelt aan de vraag van bedrijven naar stabiliteit, beschikbaarheid en meer veiligheid. Het platform biedt de volgende mogelijkheden:

  • Containerisatie van OpenStack-diensten: Red Hat OpenStack Platform 12 introduceerde de containerisatie van OpenStack-diensten, wat hielp om de flexibiliteit voor upgrades, rollback, en servicebeheer verbeteren, en tegelijk de complexiteit van cloudbeheer voor operators te verminderen. Red Hat OpenStack Platform 13 bouwt voort op deze mogelijkheid door alle OpenStack-diensten voor het eerst te containeriseren, inclusief networking en storage.
  • Verbeterde OpenStack-beveiligingsmogelijkheden: door de integratie van beveiligingsgerelateerde projecten, zoals OpenStack Barbican biedt Red Hat OpenStack Platform 13 tenant-level lifecycle-management van geheimen, zoals wachtwoorden, beveiligingscertificaten en sleutels. Met de introductie van Barbican zijn vele versleutelingsgerelateerde gebruikerscases beschikbaar, zoals Cinder-gecodeerde volume-ondersteuning, Glance image-signing en Swift-objectversleuteling. Red Hat OpenStack Platform 13 biedt ook verhoogde TLS-dekking voor interne communicatiestromen voor diensten als VNC, OpenDaylight en Redis. Met de introductie van deze functie kunnen klanten beter voldoen aan beveiligingsnormen zoals FedRAMP, SecNumCloud en vele andere branchespecifieke risk management frameworks.

Klanten en partners in verschillende sectoren helpen

Red Hat OpenStack Platform, in combinatie met Red Hat’s opensourceleiderschap, biedt een consistente ervaring op het gebied van diensten, support, consumptiemodel en lifecyclebeheer. Honderden klanten maken gebruik van het Red Hat OpenStack Platform voor hun hybride en private clouds met een variëteit aan implementaties, waaronder BBVA, Cambridge University, FICO, Massachusetts Open Cloud, Turkcell, Oak Ridge National Laboratory, Paddy Power Betfair, UKCloud, Cathay Pacific en IAG.

Red Hat OpenStack Platform wordt ondersteund door een ecosysteem van meer dan 400 gecertificeerde partners, waaronder Dell EMC, Intel, Lenovo, NetApp en Rackspace. Met Cisco, Ericsson, Huawei, NEC en Nokia kent het platform brede ondersteuning in de telecomindustrie, terwijl anderen ondersteunen de technologie als het voorkeursplatform voor Network Functions Virtualization (NFV). Red Hat OpenStack Platform 13 helpt aanbieders van communicatiediensten om kritieke applicaties en diensten voor eindgebruikers te ontwikkelen, inzetten en draaien, waaronder:

  • Integratie en volledige ondersteuning voor OpenDaylight, een modulair opensourceplatform voor het aanpassen en automatiseren van een software-defined netwerk via de Red Hat OpenStack Platform director. Deze integratie is ontworpen om klanten aan een flexibel aanpasbare netwerkoplossing te helpen op basis van open software.
  • Real-time KVM compute-rol, aangedreven door de Red Hat Enterprise Linux Real Time Kernel voor omgevingen waar ultra-low latency een vereiste is.

Beschikbaarheid

Red Hat OpenStack Platform 13 is naar verwachting in juni beschikbaar via de Red Hat Customer Portal en als een onderdeel van zowel Red Hat Cloud Infrastructure en Red Hat Cloud Suite.

Radhesh Balakrishnan, general manager OpenStack bij Red Hat: “Een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie van elk bedrijf is een moderne, flexibele en open infrastructuur die de nieuwe generatie applicaties en cloud-diensten ondersteunt. Red Hat OpenStack Platform 13 is ontwikkeld om de implementatie van een dergelijke infrastructuur te vereenvoudigen en zo de digitale transformatie in verschillende verticals te bevorderen, waaronder telecommunicatie, financiële diensten, de publieke sector en media en technologie. Met de eerste Fast Forward-upgrades in de markt helpt Red Hat het OpenStack-upgradeproces voor IT-operators te vereenvoudigen die een balans zoeken tussen stabiliteit en het snelheid van innovatie.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud