Dell Boomi versnelt digitale transformatie met verbeterde ondersteuning van IoT-oplossingen

22-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell Boomi versnelt digitale transformatie met verbeterde ondersteuning van IoT-oplossingen

Dell Boomi kondigt de nieuwste release van het Boomi-platform aan. De release biedt onder meer verbeterde ondersteuning van IoT-oplossingen voor zakelijke toepassingen. Daarnaast zijn er nieuwe functies toegevoegd voor de ontwikkeling van low code workflow-applicaties en voert de release verbeteringen door die de productiviteit van Boomi-developers verder verhogen.

“Met deze release geeft Boomi bedrijven snel toegang tot essentiële bedrijfsinformatie, ongeacht waar het zich bevindt in het ecosysteem van applicaties, medewerkers, kanalen, apparaten en platformen”, stelt Steve Wood, Chief Product Officer bij Dell Boomi. “Met de nieuwe mogelijkheden helpen we klanten de laatste IoT-stap te zetten: de integratie van data uit apparaten. Zo halen ze eenvoudig de gewenste bedrijfsresultaten uit hun strategische investeringen in IoT.”

IoT-integratie

De integratie van data uit verschillende ‘things’ in een IoT-netwerk wordt steeds belangrijker om de bedrijfsresultaten te verbeteren. Boomi maakt de integratie mogelijk van data uit apparaten met de applicaties van de klant, zowel op locatie als in de cloud. Met deze release worden diverse nieuwe functies beschikbaar gesteld:

  • Ondersteuning van Edge devices – IoT-integratiepatronen vereisen een integratie van apparaatgegevens, applicatiedata en medewerkers. Boomi Atom is een schaalbare, flexibele, lichtgewicht run-time engine die het mogelijk maakt je integraties op verschillende manieren uit te rollen: in de Boomi Atom Cloud, in een public of private cloud, of op locatie. Met Boomi Atom kunnen klanten altijd en overal integraties uitvoeren en webdiensten hosten en beheren; op locatie, in de cloud of op edge devices.
  • IoT-protocolondersteuning – Boomi maakt verbinding met applicaties in de cloud en op locatie, maar ook met bronnen van apparaatgegevens via diverse IoT-connectiviteitsprotocollen, waaronder open standaarden als AMQP, MQTT en REST.
  • Workflow-automatisering voor IoT – Waardevolle bedrijfsresultaten dankzij de combinatie van applicaties, gebruikers en data. Boomi Flow stelt organisaties in staat bedrijfsprocessen te creëren die waar nodig reageren op waarschuwingen of triggers, zodat een medewerker kan worden ingeschakeld voor verdere vervolgstappen.
  • Boomi Environment Management – IoT deployments draaien vaak om vele duizenden devices verspreid over een groot gebied, waardoor meerdere edge gateways veelvoorkomende applicatie-integratiefuncties moeten uitvoeren. Met Boomi Environment Management kunnen klanten een applicatie-integratieproces in één keer ontwerpen, updaten of verwijderen.

Veranderingen worden automatisch doorgevoerd in alle Boomi Atoms en de bijbehorende gateways in hetzelfde gebied. IoT-integratieprocessen kunnen in verschillende omgevingen worden ontwikkeld, getest en uitgevoerd en geven daarbij ten bate van audits volledig inzicht in wat door wie werd geïmplementeerd.

digitalAngel

De Boomi-technologie ligt onder meer aan de basis van een Nederlands IoT-platform voor de gezondheidszorg van start-up digitalAngel. Dit pilotproject richt zich op slimme matrassen, waarbij gegevens van matrassensoren in realtime worden gedeeld met verpleegkundigen, zorgverleners en zorgpersoneel, zodat patiënten permanent bewaakt kunnen worden.

“Technologie zorgt voor grootschalige en razendsnelle veranderingen in de gezondheidszorg. Vanuit onze visie willen we een platform creëren dat meerdere IoT- en biometrische sensoren zó combineert, dat het maximaal voordeel oplevert voor verzorgers, patiënten en hun familie”, zegt Peter de Lange, managing director digitalAngel. “Wij hebben één van de eerste IoT-platforms dat volledig is goedgekeurd en aan de wettelijke eisen voldoet. We bouwen aan het universele platform voor de gezondheidszorg van de toekomst."

Verhoogde productiviteit

Boomi versnelt de productiviteit van ontwikkelaars op het platform met een configuration-based, low-code benadering van development. Nieuwe functies om de productiviteit van ontwikkelaars in deze release te verhogen zijn onder meer:

  • Packaged Deployment – Om ontwikkelingen te stimuleren rondom de verbetering van de Software Development Life Cycle (SDLC) en de acceptatie van Continuous Integration en Continuous Delivery (CI/CD), heeft Boomi de implementatie-workflow opnieuw ontworpen. Deze ondersteunt nu user-defined versioning. Dit zorgt ervoor dat de juiste versie bij het pakket blijft wanneer deze wordt uitgerold of gedeeld. Zo worden auditing en governance vereenvoudigd.
  • Authenticatie broker – Om API-beheer te ondersteunen stelt de authenticatie broker gebruikers in staat één authenticatiebron te creëren en deze over meerdere externe bronnen te implementeren. Door de verbeterde flexibiliteit kan de authenticatie broker gebruikt worden om bredere authenticatiemechanismes te ondersteunen, in het bijzonder API-programma’s in een hybride IT-landschap.
  • Ondersteuning van Swagger 2.0 en WSDL – Om de productiviteit van developers te bevorderen en een design-first aanpak voor API-creatie te ondersteunen, ondersteunt Boomi de import van een Swagger 2.0-definitie of WSDL van een openbare URL om de aanmaak van API-endpoints te automatiseren.
  • Community – Boomi heeft een grote en levendige user community met Community Share, onderdeel van de Boomi-Community. Gebruikers kunnen voorbeelden en templates delen en publiceren in het Boomi-ecosysteem.
Terug naar nieuws overzicht
Cloud