Pure Storage AIRI Mini biedt infrastructuur voor AI
23-05-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Pure Storage AIRI Mini biedt infrastructuur voor AI

Flash opslag specialist Pure Storage presenteert AIRI Mini. Dit is de tweede AI-Ready Infrastructure-service van Pure Storage, gebaseerd op NVIDIA DGX-1. AIRI is door Pure Storage en NVIDIA ontworpen en gebouwd voor data architecten, data wetenschappers en zakelijke leiders om de kracht en de mogelijkheden van het NVIDIA DGX-1-systeem te vergroten. Met AIRI Mini kunnen alle bedrijven, ongeacht hun omvang en budget, AI-oplossingen implementeren die niet alleen krachtig maar ook eenvoudig te gebruiken zijn. Zo kunnen ze met behulp van AI concurrentievoordelen realiseren voor een prijs die binnen het bereik is van vrijwel iedere organisatie in iedere branche zo beweert Pure Storage.

AI biedt organisaties ongekende mogelijkheden, aldus Pure Storage. de  Ze kunnen er hun operationele processen mee verbeteren, betere klantervaringen bieden en de zakelijke prestaties verbeteren. Volgens een recent onderzoek door MIT Technology Review verwacht 82 procent van de business- en IT-leiders dat AI een positieve impact op hun branche zal hebben. AIRI Mini biedt organisaties de opstap om direct daarmee aan de slag te gaan. Daarna is de oplossing makkelijk uit te breiden voor nieuwe AI-toepassingen.

FlashBlade

“De grote meerderheid van de businessleiders ziet de enorme kansen die AI biedt. Maar door de complexiteit rond de implementatie komen hun AI-initiatieven vaak niet echt van de grond”, meldt Matt Burr, General Manager van FlashBlade bij Pure Storage. “AIRI biedt een eenvoudige AI-infrastructuur voor projecten van iedere omvang. Het is een krachtig, betaalbaar en laagdrempelig instapoplossing voor organisaties. Zo kunnen ze eerst de mogelijkheden van AI ontdekken en later opschalen. Het neemt de barrières weg die de inzet van AI nu vaak tegenhouden en maakt de weg vrij voor toekomstige uitbreidingen.”

“Organisaties hebben een infrastructuur nodig die specifiek voor AI is gebouwd. Een systeem waarmee je zo aan de slag kunt en dat moeiteloos meegroeit met je ambities”, zegt Jim McHugh, Vice President en General Manager, NVIDIA. “Zowel FlashBlade als DGX-1 bieden een naadloos groeipad voor de toekomst. Zo kunnen klanten snel groeien en voortbouwen op hun AI-successen.”

Cisco

AIRI Mini draat op één Pure Storage FlashBlade, het eerste storageplatform voor moderne analyses en AI en twee NVIDIA DGX-1-servers. Het FlashBlade systeem bestaat uit zeven 17TB-blades. Gezamenlijk levert dit twee petaFLOPS aan AI-capaciteit op. De systemen zijn onderling verbonden via 100GbE-switches, die GPUDirect RDMA ondersteunen voor optimale prestaties. Met deze geïntegreerde oplossing kunnen datawetenschappers al binnen enkele uren met AI aan de slag, in plaats van weken of maanden.

AIRI en AIRI Mini zijn nu ook leverbaar met de Nexus9000 100Gb Ethernet-switches van Cisco.

De gemeenschappelijke klanten van Cisco en Pure kunnen nu profiteren van meer gezamenlijke oplossingen wanneer ze nieuwe AI-initiatieven ontplooien. “Er is een groeiende vraag naar schaalbare AI-initiatieven. Maar de mogelijkheden en vereisten van AI reiken veel verder dan alleen grote organisaties.” Aldus Patrick Moorhead, Oprichter, President en Principal Analyst bij Moor Insights & Strategy. “Organisaties van iedere grootte en in iedere levensfase, moeten AI gaan gebruiken. Alleen zo creëren ze marktvoordeel en onderscheiden ze zich van de concurrentie. AIRI Mini biedt zowel grote als kleine bedrijven de middelen die ze nodig hebben voor een makkelijke opstap naar AI. Een die binnen enkele dagen klaar is om te presteren en waarde toe te voegen.”

NVIDIA

Het Duitse UnternehmerTUM, een innovatie- en ondernemerscentrem van Europa, ondersteunt oprichters en startups van concept tot beursgang. Deze non-profitorganisatie heeft de krachten gebundeld met een aantal vooraanstaande organisaties om ‘appliedAI’ te bieden. Dit initiatief wordt ondersteund door Pure Storage FlashBlade en NVIDIA DGX-1. “appliedAI staat voor zowel het versnellen van startups als voor het stimuleren van het gebruik van AI door het bedrijfsleven. Wij willen AI breder toegankelijk maken door te laten zien wat precies de uitdagingen en de mogelijkheden van deze technologie zijn. Vervolgens kunnen ze deze kennis toepassen”, stelt Andreas Liebl, Managing Director en Head of appliedAI Initiative bij UnternehmerTUM. “Essentieel daarvoor is de beschikbaarheid van de juiste technische infrastructuur. Daarom hebben we Pure Storage en NVIDIA als technologiepartners gekozen. Pure Storage blinkt uit op technisch vlak, juist als het gaat om snelle toegang tot zeer grote datasets. Wij hebben daarom Pure’s FlashBlade geïmplementeerd, in combinatie met het NVIDIA DGX-1 deep learning-platform. Zo zijn we verzekerd van een van de meest innovatieve oplossingen van dit moment. Daarmee kunnen zowel bedrijven als AI-startups optimaal experimenteren met AI en machine learning.”

Beschikbaarheid

AIRI en AIRI Mini zijn direct leverbaar via geselecteerde resellers/partners. Kijk op deze website voor meer informatie.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware