Redactie - 23 mei 2018

HP toont laatste ontwikkelingen in 3D-printmarkt

Tijdens de HP Innovation Summit in Barcelona, kondigt HP de installaties van de HP Jet Fusion 3D-printoplossingen aan. HP gaat een samenwerking aan met digitale productie-innovators zoals Protolabs, Materialise en ZiggZagg, en stelt zich als doel om – als leider op het gebied van 3D-printoplossingen – iedereen te laten profiteren van de voordelen van 3D-printen.

Op de Innovation Summit toont HP onder andere ook de samenwerking met een aantal 3D-printproviders, en belichtte daar hun toepassingen:

ZiggZagg in België installeert zes HP Jet Fusion 4210 3D-printsystemen om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige 3D-geprinte onderdelen, in onder andere de medische markt, maar ook voor toepassingen voor consumenten, de industrie en in de automotive-markt.

Materialise toont de kracht van HP's end-to-end 3D-oplossingen. In combinatie met een 3D-scanner en slimme software, analyseren zij een voetafdruk en produceren razendsnel een inlegzool op maat.

Protolabs heeft zeven HP-systemen geupgradet naar het Jet Fusion 4210 3D-printingplatform, in de Verenigde Staten en Duitsland. Op die manier weten zij een snelle en hoogwaardige wereldwijde service te bieden, voor klanten als Pepsico en Stream Lion Design.

De IAM 3D Hub in Spanje werkt met acht HP Jet Fusion 4200 3D-printers, en verbetert daarmee onder andere hun product-engineering flow.

Deze nieuwe toepassingen op het gebied van 3D-printen tonen de kracht van het HP Multi Jet Fusion Platform. Wij lichten twee samenwerkingen toe: Materialise en ZiggZagg. De overige informatie over de installaties van de HP Jet Fusion 3D-oplossingen is terug te vinden in het onderstaande Engelstalige persbericht.

Materialise

Materialise is een bedrijf in de 3D-printservices binnen diverse branches, waaronder de gezondheidszorg, autobranche, ruimtevaart, kunst en designsector en consumentenmarkt. Zij werken inmiddels al met acht HP Jet Fusion 4200 3D-printers. In een exclusieve samenwerking werkt Materialise samen met HP en RSPrint aan een end-to-end 3D-oplossing voor het ontwerpen en produceren van gepersonaliseerde inlegzolen. Fitstation maakt, gesteund door HP, gebruik van de 3D-verwerkingspijplijn van Materialise om de binnenzool om te zetten in 3D-ontwerpbestanden. Op basis van de behoeften van de klant kunnen inlegzolen veilig worden afgedrukt op Materialise’s HP Jet Fusion 3D-printer of via andere 3D-printtechnologieën.

ZiggZagg

ZiggZagg is een Belgische 3D-printprovider, en sluit zich aan bij bestaande dienstverleners voor digitale productie, met de installatie van zes HP Jet Fusion 4210 3D-printers, om onderdelen te fabriceren voor hun klanten in de medische, FMCG, automotive en industriële markt. Zo heeft ZiggZagg de HP Multi Jet Fusion technologie gebruikt om een spruitstuk te printen zonder las- of fabricage-naden. Dat onderdeel is gebruikt in de Belcar Endurance Championship races in Nederland en België. Het team optimaliseerde het door HP 3D-geprinte onderdeel door gebruik te maken van aanvullende ontwerpvoordelen om de structuur te vereenvoudigen en de luchtstroom te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in een top 5 notering tijdens de laatste race.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!