Pure Storage biedt FlashArray//X gebaseerd op NVMe en NVMe-oF

23-05-2018 | door: Witold Kepinski

Pure Storage biedt FlashArray//X gebaseerd op NVMe en NVMe-oF

Pure Storage heeft zijn FlashArray productlijn aanmerkelijk uitgebreid met all-NVMe Shared Accelerated Storage. Deze oplossing is geschikt voor alle workloads. Dit nieuwe FlashArray//X-aanbod maakt alles sneller: van databases, gevirtualiseerde en gecontainerde omgevingen, test/dev-initiatieven tot en met webapplicaties - tegen dezelfde prijs als FlashArray//M, op basis van de effectieve capaciteit.

De all-NVMe FlashArray//X family bestaat uit vijf verschillende configuraties: van de NVMe-ready //X10 voor kleine toepassingen tot en met de all-NVMe //X90, Pure’s allersnelste FlashArray tot op heden. FlashArray//X vertegenwoordigt de nieuwste generatie Shared Accelerated Storage-oplossingen. Hiermee kunnen SAN en DAS samengevoegd worden tot één geconsolideerde, gedeelde en fundamenteel efficiëntere data-architectuur.

Data reductie

Met tot 3PB aan effectieve capaciteit in slechts 6U heeft de //X90 een latency van slechts 250µs en biedt twee keer de prestatieverbetering ten opzichte van de bekende FlashArray//M AFA. De geüpdate Purity Operating Environment is leverbaar als non-disruptive upgrade voor alle klanten van FlashArray//M en FlashArray//X. De nieuwe versie (5.1) kan tot twintig procent datareductie opleveren. Met als gevolg: nog minder storage kopen en managen aldus Pure Storage.

De evolutie naar voor het web geschaalde applicatie-architecturen heeft de eisen die aan storage worden gesteld ingrijpend veranderd. Organisaties die nu een cloud IT model omarmen, hebben vaak te maken met een veelvoud aan storage-‘eilanden’: SANs voor klassieke applicaties, DAS voor moderne analyse- en webtools zo meldt Pure Storage.

“Dankzij nieuwe technologie kunnen we het datacenter innoveren. We hebben de mogelijkheid om de storagesilo’s eruit te halen, zodat data breed kan worden gedeeld. Door die efficiëntere gegevensopslag kunnen bedrijven het potentieel van data makkelijker herkennen en volledig benutten”, zegt Bill Cerreta, General Manager van Platforms bij Pure Storage. “Diverse, snel rekenende, geconvergeerde netwerken en geoptimaliseerde protocollen zoals NVMe hebben de weg vrij gemaakt voor een datacenterontwerp dat volledig op data zelf kan worden toegespitst. FlashArray//X is de belangrijke eerste bouwsteen voor een echt datagerichte architectuur.”

Applicatie

Een datagerichte architectuur maakt disk- en stateless rekenen mogelijk. Zo kan volgens Pure Storage een flexibele verbinding met snelle en betrouwbare opslag van Shared Accelerated Storage tot stand worden gebracht via een snel netwerk. Het maakt storage los van rekenkracht. Hierdoor kan er onafhankelijk worden geschaald en vernieuwd, terwijl de prestaties en efficiency gelijk blijven. Shared Accelerated Storage maakt de totale infrastructuur ingrijpend sneller, consolideert workloads en zorgt voor het flexibel delen van data tussen moderne applicaties. Het ontwerp is echt speciaal voor data geoptimaliseerd, aldus Pure Storage.

“De middelen die we hebben en de verwachte taken vereisen optimalisatie van de totale stack. Horizontaal en verticaal”, zegt Kevin Beebe, VP Product & Security van MacStadium. “Met de snelheid en dichtheid van FlashArray//X90 is Shared Storage Acceleration een oplossing waarmee we kunnen optimaliseren voor datagedreven klantresultaten. Snellere time-to-value is een geweldig concurrentievoordeel. Met dit onderscheidend vermogen kunnen we beter voldoen aan de vraag van de klant en hem vooruit helpen met innovatie.”

FlashArray//X is, evenals zijn voorgangers, gebaseerd op de Evergreen Storage-architectuur. Upgraden gebeurt non-disruptive – investeringen zijn beschermd tegen geplande downtime en datamigraties. Bestaande FlashArray-klanten kunnen naadloos overstappen op FlashArray//X én meteen gebruikmaken van de extra voordelen van all-NVMe Shared Accelerated Storage.

Uitgebreide FlashArray//X Family:

//X90 – Hoogste dichtheid, snelste array tot nu toe. 3PB effectieve capaciteit in 6U. Tot 2x sneller dan de bekende FlashArray//M en laagste kosten array p/GB.

//X70 and //X50 – 100% NVMe-arrays schaalbaar tot respectievelijk 1.3PB en 650TB effectieve storage.

//X20 and //X10 – Voor NVMe geschikte instap-arrays voor bescheidener opslagwensen en decentrale locaties. Standaard geconfigureerd met SATA-flash. Met controllers die NVMe DirectFlash-modules out-of-the-box volledig ondersteunen.

Pure1 Management:

Tegelijkertijd met de introductie van FlashArray//X maakt Pure Storage ook de recente upgrade van Pure1 en diverse andere beheertools bekend:

Purity 5.1 de nieuwe release van de fully-parallel storage operating environment.  Verhoogde compressie levert tot 20% meer efficiency op in de totale datareductie – aantrekkelijk voor workloads van compression-centric applicaties. De non-disruptive software-update is er voor afnemers van FlashArray//M en FlashArray//X.

De nieuwe Pure1 VM Analytics biedt full-stack inzicht in VMware vSphere-omgevingen. Vanwege de natuurlijke integratie met vCenter zijn performance-issues snel zichtbaar en gecorreleerd van VM, naar datastore, netwerk, volume en array.

De uitgebreide Pure1 Workload Planner wordt aangedreven door de Meta AI-machine. Door meer inzicht in de impact van workload-veranderingen zijn omgevingen beter te optimaliseren. Afnemers van FlashArray kunnen met deze tool eenvoudig ‘what if’-scenario’s voor hardware-upgrades visualiseren.

Ook het Pure1 Global Dashboard is uitgebreid. Alle FlashArray en FlashBlade-arrays zijn in beeld, waar ze zich ook bevinden. Het dashboard is leverbaar via de Pure1 SaaS-portal en de Pure1 Mobile-app. Zo heb je wereldwijd zicht op array-conditie, datareductie, alerts en support cases binnen handbereik.

Beschikbaarheid

FlashArray//X is per direct beschikbaar. Zowel de nieuwe arrays als de upgrades worden begin juni geleverd. Purity 5.1 is nu al leverbaar. Upgrades voor Pure1 VM Analytics, Workload Planner en Global Dashboard zijn binnenkort beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van Pure Storage.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware