Redactie - 23 mei 2018

HPE SimpliVity support voor Microsoft Hyper-V en SimpliVity Workspaces voor Citrix

HPE SimpliVity support voor Microsoft Hyper-V en SimpliVity Workspaces voor Citrix image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt HPE SimpliVity 380 met Microsoft Hyper-V aan. Daarnaast maakt het technologieconcern nieuwe partneroplossingen voor SimpliVity-integratie bekend, zoals de Citrix WorkSpace Appliance Partner. Met de nieuwe producten hebben klanten meer hypervisor-opties en kunnen high-performance virtuele applicaties en desktops gemakkelijker aangeboden worden. Dit maakt de levering van veilige digitale workspaces in een hybride cloud sneller en eenvoudiger, zo beweert HPE.

Veel IT-infrastructuren zijn niet ontworpen om sneller te manoeuvreren in virtuele omgevingen. HPE SimpliVity 380 met Microsoft Hyper-V vereenvoudigt het datacenter met convergerende servers, storage, back-up en storage networking in één software-defined platform. Dit resulteert in meer flexibiliteit en de voordelen van de cloud in een on-premise oplossing. De hyperconverged bouwblokken vereenvoudigen IT door alle datacenter componenten en geavanceerde dataservices voor gevirtualiseerde workloads te combineren, inclusief VM-centric management en mobility, databescherming en gegarandeerde data-efficiency.

“Steeds meer Microsoft-klanten gaan richting een hybride infrastructuur. Daarom is het belangrijk om over een platform te beschikken dat gedistribueerde systemen over een heterogene infrastructuur kan managen. Daarnaast is het voor ons belangrijk om een partnerecosysteem te hebben, waardoor onze klanten een keuze uit platforms kunnen maken. De integratie van HPE SimpliVity met Windows Server 2016 en Microsoft Hyper-V zorgt dat dit mogelijk is”, aldus Erin Chapple, General Manager van Windows Server bij Microsoft. “We zijn blij met een sterke partner als HPE voor Microsoft Hyper-V. Hierdoor hebben onze klanten de vrijheid om te kiezen tussen virtualisatieplatforms voor workloads en data.”

De nieuwste HPE SimpliVity 380 met Microsoft Hyper-V-oplossing biedt HPE Simplivity-klanten onder meer de volgende voordelen:

VM centric management en mobility – HPE SimpliVity hyperconvergence maakt VM centric management op basis van beleid mogelijk vanuit onderliggende hardware om dagelijkse uitvoeringen te vereenvoudigen. Na VMware-klanten profiteren nu ook Microsoft Hyper-V-klanten van deze voordelen.

Databescherming – Klanten hebben nu toegang tot een hyperconverged-oplossing met volledige functionaliteit, ingebouwde back-up en recovery zonder additionele kosten. Deze databeschermingsfuncties bevatten resilience, ingebouwde back-up en efficiënte replicatie om het hoogste niveau data-integriteit en -beschikbaarheid te verzekeren. Daarmee wordt de behoefte aan legacy databescherming geëlimineerd.

Data-efficiency – Efficiency wordt geleverd door krachtige ingebouwde dataservices, zoals in-line deduplicatie en compressie en een nieuwe data-architectuur die bedrijfscontinuïteit versnelt en workload mobility verzorgt. Gegarandeerde data-efficiency bespaart 90 procent van de capaciteit voor storage en back-up. Bovendien verkort het recovery point objectives (RPO’s) en recovery time objectives (RTO’s) van dagen of uren naar seconden, met een gegarandeerde 60-second restore voor een 1TB VM.

HPE SimpliVity 380 stelt klanten in staat om het krachtige hyperconverged platform te implementeren met Microsoft Hyper-V of VMware vSphere private clouds.

“HPE SimpliVity 380 biedt ons een gemeenschappelijke software-defined architectuur, die zowel VMware ESXi en Microsoft Hyper-V-omgevingen voor onze private clouds ondersteunt”, aldus Neil Bailey, Head of IT Infrastructure Enterprise Architecture and Innovation bij Aston Martin Red Bull Racing. “Door keuze in hypervisors en de combinatie van performance, efficiency en eenvoud, is deze oplossing precies wat we nodig hebben in onze IT-omgeving. Het verplaatsen en managen van onze applicaties en data op meerdere publieke en private cloudplatforms is daarmee eenvoudiger geworden.”

“We merken dat de performance zeer goed is. De back-up en recovery tijd is indrukwekkend en daarnaast zijn de processen voor implementatie en het managen ook nog eens heel eenvoudig bij gebruik van de HPE SimpliVity-ondersteuning voor Microsoft Hyper-V Server 2016”, aldus Jose Campos, Virtualization IT Manager van Redes Energ Éticas Nacionais. “Het gecentraliseerde management en het eenvoudige gebruik met integratie in Microsoft SCVMM is een voordeel omdat ons team al vertrouwd is met het Microsoft Hyper-V-interface.”

HPE SimpliVity 380 met ondersteuning voor Microsoft Hyper-V is per direct beschikbaar via HPE of wereldwijde partners.

“HPE stelt klanten in staat om implementatievormen uit te breiden en SimpliVity te gebruiken met meerdere hypervisormogelijkheden”, aldus McLeod Glass, Vice President en General Manager, Software-Defined en Hyperconverged Solutions bij HPE. “Onze klanten waarderen de applicatieperformance, ingebouwde databescherming, data-efficiency en de mogelijkheden die HPE SimpliVity 380 biedt voor snel en eenvoudig managen en activeren van VM’s. Met Microsoft Hyper-V beschikken klanten over ingebouwde dataservices voor Enterprises ROBO en private clouds met management, optimalisatie, intelligence-opties en flexibiliteit.”

Daarnaast breidt HPE de samenwerking met Citrix uit met de integratie van het HPE SimpliVity oplossingsportfolio – waaronder ook het nieuwe HPE SimpliVity 380 met Microsoft Hyper-V – in het Citrix HCI Workspace Appliance Program. De oplossing is geïntegreerd en getest in de SimpliVity-toepassing. Klanten hoeven daardoor geen oplossingen te bouwen om gevirtualiseerde applicaties en desktops te leveren. Het applianceprogramma maakt het eenvoudig om nieuwe workplace-oplossingen te leveren en tijdens de hele levenscyclus te managen met Citrix. Daarmee zetten HPE en Citrix samen een nieuwe standaard om digitale workspaces met multi-hypervisor en multi-cloudflexibiliteit eenvoudig te implementeren, wat resulteert in sterke digitale collaboratie en productieve workspaces voor klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!