Acer introduceert Acer Chromebooks Spin 13 en Chromebook 13 voor de zakelijke markt
23-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Acer introduceert Acer Chromebooks Spin 13 en Chromebook 13 voor de zakelijke markt

Acer introduceerde vandaag twee nieuwe premium Chromebooks voor de zakelijke markt: de Acer Chromebook Spin 13 en de Acer Chromebook 13. De nieuwe Chromebooks zijn ontworpen met het oog op productiviteit en uitgerust met een Full-HD+ beeldscherm met een 3:2 beeldverhouding. De nieuwe Acer Chromebooks zijn uitgerust met 8e generatie Intel Core processoren en een lange batterijduur.

Chromebook Spin 13

De convertible Chromebook Spin 13 (CP713-1WN) is uitgerust met een 360° scharnier voor gebruik in verschillende modi: tablet-, notebook-, display- of tentmodus. De Chromebook wordt geleverd met een Wacom stylus pen, die kan worden opgeborgen in een opbergvak in de Chromebook. De Acer Chromebook 13 (CB713-1W) is ontworpen als een traditionele notebook voor taken waarbij veel gebruik wordt gemaakt van het toetsenbord.

De nieuwe Acer Chromebook Spin 13 en de Acer Chromebook 13 zijn uitgerust met een 13,5” Full-HD+ IPS beeldscherm met een resolutie van 2256x1504 en 3,3 miljoen pixels. Het beeldscherm biedt een kijkhoek van 178 graden. De beeldverhouding van 3:2 voegt 18 procent meer verticale ruimte toe in vergelijking met een 16:9 scherm (vergelijkbaar in breedte). De gebruiker hoeft dus minder te scrollen bij het weergeven van websites, documenten en spreadsheets. Wanneer de Chromebook Spin 13 in tabletstand wordt gebruikt, voelt het meer aan als een echt tijdschrift, hetgeen zorgt voor een betere leeservaring.

Aluminium chassis

De Chromebook Spin 13 en de Chromebook 13 zijn beide gebouwd aluminium chassis voor een betere duurzaamheid met minder vervorming. Daarnaast zijn de Chromebooks voorzien van een groot touchpad van Corning Gorilla Glass. Met de dubbele microfoons kan de herkomst van het geluid exact worden bepaald voor een heldere weergave tijdens videochats en online telefoongesprekken.

Door het convertible design van de Chromebook Spin 13 met een 360 graden scharnier kan de Chromebook in meerdere modi worden gebruikt. Het touchscreen kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de tabletstand voor comfortabel lezen van online content, gamen of chatten. Door het convertible ontwerp kan het toetsenbord snel naar voren worden gehaald. Daarnaast kan de Chromebook in displaymodus worden gezet om dichter bij het scherm te komen. Ook kun je kiezen voor de ruimtebesparende tentmodus. Met de optionele Wacom EMR stylus kan de gebruiker schetsen, notities maken, ideeën vastleggen en nauwkeurig interactief werken met programma's en apps.

In contact blijven

De nieuwe Acer Chromebooks zijn uitgerust met USB 3.1 Type-C aansluitingen aan beide zijkanten. De aansluitingen kunnen naast opladen worden gebruikt voor snelle gegevensoverdracht bij het aansluiten van een extern beeldscherm of het opladen van andere producten. Beide nieuwe Chromebooks beschikken ook over een traditionele USB 3.0 aansluiting en een MicroSD geheugenkaartlezer.

De Chromebook Spin 13 en de Chromebook 13 zijn uitgerust met dual-slot antennes voor snelle en betrouwbare 2x2 MIMO 802.11ac wifi, zodat de klant altijd online kan blijven. Ook bieden de apparaten ondersteuning voor Bluetooth 4.2.

10 uur batterijduur

De nieuwe Acer Chromebook Spin 13 kan een hele dag op school of kantoor worden gebruikt door de batterijduur tot 10 uur. De Acer Chromebook Spin 13 heeft een 8e generatie Intel Core i5-8250U processor of een Core i3-8130U processor. Deze Chromebook is voorzien van een werkgeheugen van 16 GB LPDDR3 en maximaal 128 GB on–board eMMC opslag. De opties voor de Acer Chromebook 13 processor bestaan uit een 8e generatie Intel Core i3-8130U, Intel Pentium 4415U of een Intel Celeron 3865U processor. Er is maximaal 16 GB LPDDR3 werkgeheugen aanwezig en 32 GB of 64 GB eMMC geheugen voor gegevensopslag.

Zowel de nieuwe Acer Chromebook Spin 13 als de Chromebook 13 bieden ondersteuning voor Android apps via Google Play. In deze appwinkel zijn ruim twee miljoen Android apps beschikbaar op het gebied van onder andere productiviteit, connectiviteit en entertainment. De nieuwe Acer Chromebooks kunnen eenvoudig worden gedeeld met meerdere gebruikers. Gebruikers kunnen eenvoudig inloggen op hun eigen Google account voor toegang tot Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en nog veel meer. Chromebooks draaien op het Google Chrome OS platform, die automatische updates verschaft. Deze automatische updates beschermen de gebruiker tegen de steeds veranderende online gevaren.

Optionele USB Type-C dock

Om de mogelijkheden van de Chromebook Spin 13 en de Chromebook 13 verder uit te breiden heeft de gebruiker de mogelijkheid om de Chromebook met een enkele kabel aan te sluiten op de Acer USB-Type-C Dock II. Deze dock maakt een supersnelle overdracht van video, audio en data mogelijk en houdt het werkgebied rommelvrij door een directe verbinding met meerdere beeldschermen en andere apparaten. De dock is uitgerust met onder andere DisplayPort, twee HDMI-poorten, twee USB 3.1 type-C poorten en drie USB type-A poorten, een Ethernet (RJ-45) en een gecombineerde audio-aansluiting voor een microfoon en luidsprekers.

De Acer Chromebook Spin 13 (CP713-1WN) is in de Benelux leverbaar vanaf oktober voor prijzen vanaf € 699,-. De Acer Chromebook 13 (CB713 -1W) is in de Benelux leverbaar vanaf oktober voor prijzen vanaf € 499,-. De exacte specificaties, prijzen en beschikbaarheid verschillen per regio. Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten, kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Acer-vestiging of leverancier via www.acer.com.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware