Acer introduceert 15,6' Chromebook met convertible touchscreen

24-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Acer introduceert 15,6' Chromebook met convertible touchscreen

Acer introduceert de Acer Chromebook Spin 15 (CP315-1H/1HT), de eerste convertible Chromebook op de markt met een 15,6” 1080p beeldscherm. Het apparaat is voorzien van een groot touchscreen met convertible 360° scharnieren. De Acer Chromebook Spin 15 biedt ondersteuning voor Android apps via Google Play. 

De Acer Chromebook Spin 15 is voorzien van een 1080p beeldscherm met een resolutie van 1920x1080. Het beeldscherm is voorzien van IPS-technologie zorgt voor een grote kijkhoek en ondersteunt 10-vinger aanrakingen. Het beeldscherm is voorzien van twee omhoog gerichte luidsprekers. Het grote beeldscherm zorgt voor een hogere productiviteit door de extra ruimte op het scherm voor apps en tabs. De Chromebook is uitgerust met een volledig toetsenbord en een groot touchpad van Corning Gorilla Glass.

360° scharnieren

Door de 360° scharnieren van de Acer Chromebook Spin 15 kan het touchscreen volledig worden gedraaid totdat het helemaal is opengeklapt, waardoor het apparaat als tablet kan worden gebruikt. Daarnaast kan de Chromebook in displaymodus worden opgezet om dichter bij het scherm te kunnen komen. Ook kun je kiezen voor de ruimtebesparende tentmodus. De Chromebook Spin 15 weegt slechts 2,1 kg.

De nieuwe Acer Chromebook Spin 15 kan de hele dag op school of kantoor worden gebruikt (ook voor streaming en gaming) door de toonaangevende batterijduur tot 13 uur1. Het ventilatorloze ontwerp zorgt voor stil gebruik, hetgeen optimaal is voor gedeelde ruimten, zoals de woonkamer of bibliotheek. De ingebouwde Acer 720p HD webcam ondersteunt High Dynamic Range (HDR) en biedt een breed kijkveld.

Specificaties

De Chromebook is voorzien van een Intel Pentium quad-core N4200 processor, een Intel Celeron quad-core N3450 processor of een Intel Celeron dual-core N3350 processor. Er is 4 GB of 8 GB LPDDR4 werkgeheugen aanwezig en 32 GB of 64 GB eMMC geheugen voor gegevensopslag. Het apparaat biedt ondersteuning voor 2x2 MIMO 802.11ac wifi en Bluetooth 4.2. Daarnaast is de Acer Chromebook Spin 15 is voorzien van twee USB 3.1 Type-C Gen 1 poorten voor een snelle gegevensoverdracht, verbinding met een HD-beeldscherm en opladen van de Chromebook of andere producten. De Acer Chromebook Spin 15 is ook uitgerust met twee USB 3.0 poorten en een MicroSD geheugenkaartlezer.

De nieuwe Chromebook Spin 15 is eenvoudig te gebruiken en kan door meerdere gebruikers worden gedeeld. Gebruikers kunnen inloggen op hun eigen Google account voor toegang tot Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en andere informatie. Chromebooks draaien op het Google Chrome OS platform, die automatische updates verschaft. Deze automatische updates beschermen de gebruiker tegen de steeds veranderende online gevaren.

Prijs en beschikbaarheid 

De Chromebook Spin 15 zal beschikbaar zijn in de Benelux vanaf juli voor prijzen vanaf € 449,-. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware