Epson lanceert A3 en A4 zakelijke inkjetseries
24-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Epson lanceert A3 en A4 zakelijke inkjetseries

Epson kondigt twee nieuwe modellenreeksen van de WorkForce Pro MFP en printers. De printers bieden A3-en A4-afdrukmogelijkheden en zijn gericht op drukke kantoren. De WF-C8690, WF-C8610 en WF-C8190 bieden in dit segment betere prestaties voor afdrukken op A3-formaat, terwijl de WF-M5799DWF, WF-M5299DW en WF-M5298DW geschikt zijn voor snel en betrouwbaar afdrukken in zwart-wit op A4-formaat met een hoog rendement en lage totale eigendomskosten (TCO).

Oscar van der Linden, Country Manager Epson Nederland, zegt: "Deze inkjetprinters bieden meer waar voor hun geld dan laserprinters en besparen geld, tijd en energie met de vele functies voor zakelijke productiviteit en document management. Ze zijn speciaal ontworpen om de milieu-impact te beperken, gebruikersinterventie te verminderen en de workflow te stroomlijnen, zonder de allesbepalende kostenbesparingen uit het oog te verliezen. Dankzij de minimale gebruikersinterventie en milieuvoordelen zijn deze apparaten ideaal voor diverse verticale markten, zoals het onderwijs, de gezondheidszorg, de openbare sector en detailhandel, om te voldoen aan zowel printbehoeften en de CSR-vereisten."

WF-C8000-serie

Voor zakelijke klanten die behoefte hebben aan A3-afdrukmogelijkheden, maar niet het hoge afdrukrendement van Epson's Enterprise- of RIPS-systemen nodig hebben, biedt Epson de WF-C8000-serie aan. Met deze printers worden de dagelijkse A4-documenten snel afgedrukt, met een 'first-page-out-time' (FPOT) van slechts 5,5 seconden. Daarnaast maken ze een diverse toepassingen mogelijk voor A3-documenten, zoals de interne productie van folders, concept-brochures om te proeflezen, Excel-spreadsheets, bouwplannen, werkbladen voor klaslokalen en boekjes

Met de WF-M5000-serie speelt Epson in op de behoeften van bedrijven die een degelijke oplossing nodig hebben voor afdrukken in zwart-wit, met een concurrerende TCO voor gebruik in kleine werkgroepen met hoge afdrukvolumes. Het inktrendement tot 40.000 pagina's, wat volgens Epson het hoogste in dit segment is. Ook draagt het rendement bij aan de lage TCO, terwijl gebruikersinterventie tot een minimum beperkt blijft. Dit leidt niet alleen tot een verhoging van de productiviteit, maar het hittevrije en contactloze afdrukproces levert bovendien een grote mediaflexibiliteit.

Afdrukken met deze modellen kost minimaal 90% minder energie dan afdrukken met vergelijkbare laserprinters, wat bijdraagt aan de vermindering van de milieu-impact en zorgt voor een lagere energierekening voor de gebruiker. En daarnaast blijft de printer nog steeds een first-page-out-time leveren van 4,8 seconden, sneller dan vergelijkbare lasermodellen.

Speciaal ontwikkeld voor zakelijk gebruik

Beide printerseries zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijk gebruik en bieden software en features die voldoen aan de behoeften van diverse gebruikers. Hulpprogramma's en software zoals Epson Print Admin, Document Capture Pro 4 en Epson Device Admin voegen extra functionaliteit toe en hebben meer te bieden dan alleen afdrukken en scannen. Dankzij Epson Open Platform 5 en de samenwerking van Epson met ISV's kan het bedrijf meer oplossingen aanbieden, zoals PaperCut print management software.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware