Red Hat en Juniper Networks vereenvoudigen veilige overstap naar multi-cloud omgevingen

24-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat en Juniper Networks vereenvoudigen veilige overstap naar multi-cloud omgevingen

Leverancier van open source-oplossingen Red Hat en leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken Juniper Networks lanceren een gezamenlijk initiatief. De partijen ontwikkelen geïntegreerde zakelijke oplossing voor het beheren en uitvoeren van applicaties en services binnen elke gewenste virtuele machine (VM), container en cloud-omgeving. Hiermee zorgen de bedrijven voor een hechtere integratie van het Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat OpenStack Platform met Juniper Contrail Enterprise Multicloud.

Om sneller te kunnen schakelen, kostenbesparingen te realiseren en flexibeler te kunnen opereren hebben veel bedrijven hun workloads ondergebracht in de cloud en in gecontaineriseerde applicaties die binnen hybride of multi-cloud omgevingen kunnen worden verplaatst. IT-afdelingen staan onder druk om ondersteuning te bieden voor nieuwe applicaties met behoud van de beveiliging, compliance, efficiëntie en een consistente gebruikservaring. Tegelijkertijd moeten beheerders innovatieve omgevingen inrichten voor de ontwikkeling of hosting van applicaties en zorgdragen voor de automatisering en het beheer van de workloads van applicaties, waar die zich ook maar bevinden.

Starre, kostbare en moeilijk te onderhouden omgevingen

Bedrijven doen een beroep op moderne en flexibele oplossingen om aan de huidige en toekomstige eisen te voldoen. Ze komen vaak in de knel door de aanwezigheid van niet-open technologieën die zich moeilijk laten aanpassen, zodat ze vastgepind zitten aan een starre, kostbare en moeilijk te onderhouden omgeving. Deze nieuwe IT-realiteit zorgt voor een toegenomen vraag naar open source-oplossingen die een multi-cloud infrastructuur en containerplatform combineren met een consistente netwerkoplossing voor het vereenvoudigen van het beheer en het realiseren van (kosten)efficiëntie.

Red Hat en Juniper Networks willen deze last voor klanten verlagen met een gezamenlijk ontwikkelde oplossing die taken rond connectiviteit, beveiliging en beheer integraal kan waarnemen. De twee partners hebben gezorgd voor een integratie van het schaalbaar Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-platform Red Hat OpenStack Platform, het Kubernetes-platform Red Hat OpenShift Container Platform en Contrail Enterprise Multicloud, een voor multi-cloud omgevingen geschikt platform voor netwerkbeheer, beveiliging, orchestration en bewaking binnen omgevingen op basis van technologie van verschillende leveranciers. Gezamenlijke klanten van Red Hat en Juniper kunnen daarmee hun volledig hybride of multi-cloud omgeving op eenvoudige wijze beheren met een geïntegreerde oplossing. Dit voorkomt dat ze van een specifieke leverancier afhankelijk worden en het helpt hen om sneller te innoveren.

Virtueel netwerk overlay

Contrail Enterprise Multicloud biedt een virtueel netwerk overlay voor orchestratie, integratie en centralisatie van het beheer van het netwerkverkeer en de toepassing van beleidsregels met VM-beheer. Dit integrale software-defined networking (SDN)-platform met beveiligings- en bewakingsmogelijkheden maakt een einde aan complexe implementatie- en beheertaken en draagt bij aan een open en veiliger cloud-omgeving. Door met een oplossing te komen die het Contrail Enterprise Multicloud van Juniper, het Red Hat OpenShift Container Platform en het Red Hat OpenStack Platform verenigt, bieden de twee partners een op open source-technologie gebaseerd multi-cloud alternatief voor niet-open platforms.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud