Tech Data lanceert Dell EMC Online Solutions Configurator

24-05-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Tech Data lanceert Dell EMC Online Solutions Configurator

Tech Data lanceert de Dell EMC Online Solutions Configurator (OSC) in Europa op haar e-commerce platform InTouch. Tech Data klanten in Europa hebben nu toegang tot de Dell EMC OSC via een eenmalige aanmelding op InTouch. Met deze tool kunnen klanten complexe bedrijfsoplossingen configureren, gedetailleerde eindklantgegevens opvoeren, en een offerte aanvragen voor hun oplossing via een gestroomlijnd selfservice proces van configuratie tot offerte.

Het systeem is gekoppeld aan de Dell EMC 'Build to Order' productieprocessen. Tech Data ontvangt aanvragen rechtstreeks vanuit de OSC-tool en genereert een offerte voor de klant via het InTouch platform. Klanten kunnen gevalideerde bedrijfsoplossingen aanvragen met meer dan 1.000 Dell EMC-producten waaronder servers, netwerken, storage, schakelaars, rek infrastructuur, eindgebruiksverwerking, software en randapparatuur.

Snel oplossingen configureren

Jason Boxall, Vice President, Vendors and Alliances, Advanced Solutions, Europa bij Tech Data, zegt: "We zijn verheugd dat Dell EMC vertrouwen heeft in het Tech Data InTouch platform voor het hosten van haar OSC tool. De integratie van OSC in InTouch geeft Tech Data klanten de mogelijkheid om snel oplossingen te configureren en te bouwen en direct prijzen aan te vragen waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de time to market wordt verkort. Bovendien zijn up-selling, aanvullende opties en validatie van keuzes instinctieve elementen van dit hulpprogramma die onze klanten ten goede komen. Dit is nog maar het begin. We blijven zoeken naar manieren om de klantervaring verder te stroomlijnen met interactieve tools en onderlinge samenhang."

Ralf Jordan, Vice President EMEA Distribution bij Dell EMC, zegt: "Tech Data is de eerste distributeur in Europa die haar partners directe toegang kan geven tot Dell EMC‘s Online Solutions Configurator via haar platform InTouch. Dit biedt partners een unieke kans om op maat te bouwen en geautomatiseerde offertes aan te vragen vanuit hun sales én presales teams, inclusief nauwkeurige, snelle kostenindicaties."

Direct offertes verkrijgen

Frank Huybrecht van PhiMAC Consult, een Dell EMC Authorised Partner gevestigd in België, zegt: "We zijn erg blij met de Dell EMC Online Solutions Configurator die Tech Data beschikbaar stelt via InTouch. Het heeft ons werk een stuk makkelijker gemaakt. We kunnen nu direct offertes verkrijgen en wijzigingen aanbrengen in de klantconfiguraties om aan hun eisen te voldoen. Een groot voordeel is dat de tool referentie architectuur templates eenvoudig kunnen worden toegepast en gewijzigd. We kunnen tevens speciale prijsaanvragen van klanten toevoegen die we kunnen opslaan en indienen voor validatie. Tech Data pakt deze automatisch via het systeem op en bevestigt de prijzen en beschikbaarheid."

Terug naar nieuws overzicht
Software