Witold Kepinski - 26 mei 2018

NetApp boert goed met all-flash storage business

NetApp zag zijn omzet in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar stijgen naar 1,64 miljard dollar, een stijging van 11 procent op jaarbasis van 1,48 miljard dollar in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2017. De nettowinst steeg naar 271 miljoen dollar, vergeleken met het GAAP-nettoresultaat van 190 miljoen dollar in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2017.

NetApp zag zijn jaaromzet met 7,1 procent stijgen naar 5,91 miljard dollar. De groei werd vooral gehaald door meer vraag naar all-flash storage. De nettowinst bedroeg 76 miljoen dollar, vergeleken met het nettoresultaat van 509 miljoen dollar in het fiscale jaar 2017.

De winstdaling heeft te maken met de nieuwe Amerikaanse belastingregel. Op 22 december 2017 is de Belastingherzieningafstemmingswet 2017 in de wet omgezet. Deze belastingherzieningswetgeving bevat een aantal belangrijke belastingbepalingen die de onderneming hebben getroffen, waaronder een eenmalige verplichte overgangsbelasting op geaccumuleerde buitenlandse inkomsten en een verlaging van het Amerikaanse tarief van de vennootschapsbelasting tot 21% met ingang van 1 januari 2018, onder andere. Het GAAP-nettoresultaat in het boekjaar 2018 werd beïnvloed door een eenmalige kostenpost van ongeveer 850 miljoen dollar.

Cloud

"Het vierde kwartaal betekende een goede afwerking tot een sterk jaar. We hebben met succes de groeigebieden van de markt weten te benutten, onze kansen uitgebreid met HCI en nieuwe cloudpartnerschappen en een verbeterde operationele discipline om een duurzame en winstgevende groei te realiseren", aldus NetApp ceo George Kurian (foto). "Het duidelijke leiderschap op het gebied van innovatie, gekoppeld aan een sterke uitvoering van go-to-market, heeft ons in staat gesteld marktaandeel te winnen in alle belangrijke productcategorieën en in elke regio." Onze dynamiek met klanten blijft toenemen en we worden steeds meer gezien als een cruciale strategische partner voor gegevens gedreven digitale transformaties."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!