Witold Kepinski - 25 mei 2018

Veeam CMO Kate Hutchison vertrekt

Veeam Software neemt afscheid van Kate Hutchison die negen maanden geleden werd benoemd tot Chief Marketing Officer (CMO). Hutchison rapporteerde direct aan Peter McKay, Co-CEO en President van Veeam. De marketeer sprak recent nog tijdens de VeeamOn conferencie in Chicago.

Hutchison heeft meer dan twintig jaar CMO-ervaring met zich mee. Die ervaring deed ze op bij een verscheidenheid aan software- en hardwaretechnologiebedrijven, waaronder Riverbed, Polycom, VMware, Citrix en BEA.

Vóór haar overstap naar Veeam was ze werkzaam als senior vice president en CMO van Riverbed, leverancier van applicatieperformanceoptimalisatie en software-defined networking.

Voor haar functie bij Riverbed was Hutchison executive vice president en CMO van Polycom, leverancier van bedrijfsconferencing-communicatieoplossingen. Hier leidde ze de transformatie van hardwareprovider naar software-gedreven bedrijf en marktleider in unified communications en video-/spraakcommunicatie. Voor haar functie bij Polycom was Hutchison CMO en vice president of marketing van VMware. Daar breidde ze de positie van het bedrijf uit van hypervisor-vendor naar provider van virtualisatieoplossingen waarmee klanten private en public clouds bouwen.

Dáárvoor hielp Hutchison Citrix met het ontwikkelen van een strategie om de omzet van het bedrijf in drie jaar tijd te verdubbelen naar 1 miljard dollar, en zijn marktaandeel in applicatietoegang en -levering te vergroten. Bij BEA Systems had Hutchison de leiding over alle aspecten van marketing terwijl het bedrijf in drie jaar tijd van een omzet van 300 miljoen naar 1 miljard dollar groeide.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!