Wouter Hoeffnagel - 25 mei 2018

Call for Code: techsector gaat gezamenlijk strijd aan met natuurrampen

IBM lanceert in samenwerking met partners het Call for Code Global Initiative. Dit initiatief heeft als doel startups, academici en enterprise developers samen te brengen om het voorkomen van, reageren op en herstellen van natuurrampen te verbeteren. Ginni Rometty, CEO, directeur en bestuursvoorzitter van IBM. roept de techsector op te helpen een betere toekomst te bouwen. IBM stelt hiervoor zowel IBM technologie als een bedrag van 30 miljoen dollar gespreid over vijf jaar beschikbaar.

"Bij IBM omarmen we de kracht van technologieën als AI, blockchain, IoT en cloud om enkele van de grootste kansen en uitdagingen in business te adresseren", aldus Bob Lord, Chief Digital Officer bij IBM. "Met Call for Code roepen we nu alle ontwikkelaars op ons te helpen deze leidende edge technologieën te gebruiken om mensen, hun communities en de maatschappij te helpen."

Gelijke samenlevingen bouwen

Via Call for Code gaan IBM en David Clark Cause een samenwerking aan met de Human Rights Office van de Verenigde Naties (VN) en diens mensenrechten-gebaseerde aanpak voor humanitaire actie. De nadruk hierbij ligt op het betrekken van getroffen groepen in de voorbereiding en de reactie op evenals het herstel van natuurrampen. "Technologie kan een sterke kracht zijn om mensenrechten te verbeteren en meer gelijke samenlevingen te bouwen. Call for Code is een geweldige kans om te onderzoeken hoe technologie een rol kan spelen in het adresseren van de behoeften van de meest kwetsbare populaties en hen die het risico lopen dat hun mensenrechten geschonden worden door een humanitaire crisis", aldus Laurent Sauveur, hoofd externe relaties bij het Human Rights Office van de VN.

IBM is de founding member van het Call for Code Global Initiative, dat is opgezet door David Clark. Clark is actief geweest voor verschillende bekende maatschappelijke organisaties en heeft met verschillende bekende personen gewerkt, waaronder Nelson Mandela, Muhammad Ali, Prince, de Verenigde Naties, Amnesty International, en het Anne Frank Center. Meer informatie over Call for Code is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!