Wouter Hoeffnagel - 25 mei 2018

VMware en Stanford University willen positie van vrouwen in management verbeteren

VMware gaat een samenwerking aan met de Stanford University om het VMware Women's Leadership Innovation Lab op te richten. Dit lab is erop gericht het aantal vrouwen in leidende posities binnen bedrijven drastisch te verbeteren.

Het lab heeft als doel de positie van vrouwen in het management van bedrijven te versterken en hierdoor de maatschappij in zijn geheel te verbeteren. Onderzoek toont aan dat teams met diversiteit innovatiever en creatiever zijn, en beter presteren van homogene teams. Volgens McKinsey hebben bedrijven met diversiteit in hun managementteams 21% meer winstgevend dan bedrijven die dit niet hebben.

Barrières

Het VMware Women's Leadership Innovation Lab gaat in kaart brengen tegen welke barrières vrouwen aanlopen in het management en onderzoek-gebaseerde oplossingen actief testen. Het lab gaat onder andere vooroordelen tegen gekleurde vrouwen onderzoeken en hier oplossingen voor ontwikkelen, in kaart brengen welke rol sociale netwerken spelen in de toegankelijkheid van cruciale functies en de carrières van vrouwen in zowel technische als managementfuncties over de langere termijn in beeld brengen.

Het lab beschikt over een industrie affiliates programma waaraan meer dan 40 bedrijven deelnemen. VMware stelt in totaal 15 miljoen dollar beschikbaar voor het lab.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!