Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2018

VMware en Okta integreren VMware Workspace ONE en Okta Identity Cloud

VMware en Okta integreren VMware Workspace ONE en de Okta Identity Cloud. Deze integratie maakt het voor klanten eenvoudiger en veiliger naar de cloud te migreren, geeft hen de mogelijkheid te blijven profiteren van bestaande technologie-investeringen en vereenvoudigt IT-beheer.

Organisaties moeten werknemers vandaag de dag ondersteunen om vanaf iedere locatie en vanaf ieder apparaat te werken. Naarmate het gebruik van apps en devices verder toeneemt, kan toegang tot data volgens VMware en Okta alleen nog worden verstrekt nadat de gebruiker, het apparaat, de applicatie en netwerkinformatie zijn gevalideerd. Door hun krachten te bundelen spelen VMware en Okta in op deze ontwikkeling.

Meer keuzevrijheid en flexibiliteit

Het digitale workplek-platform VMware Workspace ONE combineert unified endpoint management functies met functionaliteiten voor device compliance en toegang op basis van specifieke eisen. De Okta Identity Cloud helpt bedrijven gebruikers te beheren en zowel gepersonaliseerde als veilige klantgerichte applicaties te ontwikkelen. Door de technologieën te combineren willen VMware en Okta klanten meer keuzevrijheid en flexibiliteit geven om werknemers een centrale en veilige hub te leveren waar vanuit zij toegang hebben tot apps, services en apparaten.

Door de platformen te integreren kunnen klanten toegangsbeheer op basis van context inzetten om de toegang tot data en apparaten slimmer te beheren. Hierbij wordt de gebruikersgerichte toegangscontrolelaag van Okta gecombineerd met de apparaatgerichte toegangscontroleaag van VMware. Dit maakt het voor klanten eenvoudiger mobiele apparaten, cloudapplicaties, on-premises oplossingen en data of andere middelen te beheren. Klanten kunnen hiervoor regels vastleggen in Okta's policy framework. Door Okta's SAML applicaties in te zetten binnen Workspace ONE krijgen klanten daarnaast meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Zo kunnen zij gebruikers wachtwoordloos toegang geven tot applicaties en data om de gebruikerservaring te verbeteren en veiliger te maken.

Meer informatie is te vinden in een blogpost die Renu Upadhyay, Senior Director of Product Marketing, for VMware End-User Computing (EUC), heeft gepubliceerd.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!