Redactie - 26 mei 2018

Samsung moet aan Apple 539 miljoen dollar betalen na patent schending

Een Amerikaanse rechtbank heeft opnieuw geoordeeld dat Samsung de patenten voor patroontekeningen van Apple heeft gekopieerd, Samsung moet hiervoor aan Apple 539 miljoen dollar betalen.

"We zijn de jury dankbaar voor hun service en zijn blij dat ze het erover eens zijn dat Samsung moet betalen voor het kopiëren van onze producten", zo meldt Apple in een verklaring die kort na het vonnis vandaag werd uitgebracht. "Wij geloven diep in de waarde van ons ontwerp en onze teams werken onvermoeibaar aan het creëren van innovatieve producten die onze klanten verrassen. Deze zaak ging altijd over meer dan alleen geld. Apple ontketende de smartphone-revolutie met de iPhone en het is een feit dat Samsung schaamteloos ons ontwerp heeft gekopieerd. Het is belangrijk dat we het harde werk en de innovatie van zoveel mensen bij Apple blijven beschermen. "

De zaak begon in 2011 als onderdeel van het juridische Apple-offensief tegen Android-leveranciers dat medeoprichter Steve Jobs startte.

Samsung legt zich nog niet neer bij de uitspraak. "De beslissing van vandaag is in strijd met een unanieme uitspraak van het Hooggerechtshof ten gunste van Samsung over de reikwijdte van patentschade We zullen alle opties overwegen om een resultaat te bereiken dat creativiteit en eerlijke concurrentie voor alle bedrijven en consumenten niet belemmert."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!