Redactie - 26 mei 2018

Synology kondigt officiële versie van DiskStation Manager 6.2 aan

Synology heeft de officiële versie van DiskStation Manager (DSM 6.2) aangekondigd. Deze nieuwe versie biedt een betrouwbare, efficiënte en veilige gebruikservaring voor NAS-systemen. Het nieuwe Advanced LUN, iSCSI Manager en Storage Manager bieden professionele gebruikers een stabiele en krachtige oplossing voor gegevensbescherming en een hogere mate van beheerefficiëntie en stabiliteit.

“Acht maanden geleden startten we ons bètaprogramma voor DSM 6.2. De bètaversie werd meer dan 71.000 keer gedownload en we ontvingen waardevolle feedback. In DSM 6.2 richten we ons op de stabiliteit en prestaties van nieuwe functies," aldus Derren Lu, CEO van Synology Inc. “We hebben tienduizenden uren testen uitgevoerd op honderden machines om DSM stabieler te maken en IT-beheerders in alle opzichten meer flexibiliteit te bieden. De NAS van Synology is daardoor niet alleen een opslagapparaat voor netwerkomgevingen, maar biedt ook een krachtig en breed scala aan toepassingen voor bedrijven."

De belangrijkste nieuwe functies in DSM 6.2 zijn:

Verbeterde efficiëntie door opslagtechnologieën

Storage Manager: Er is een nieuwe opslagcomponent geïntroduceerd: Storage pool. Dit biedt een uiterst consistente en soepele ervaring met het beheer van opslagruimten. Een nieuw dashboardachtig overzicht biedt gedetailleerde en nuttige informatie. Dankzij Smart Data Scrubbing beschikt u over een eenvoudige manier om moeiteloos bit rot te voorkomen.

iSCSI Manager: Een vernieuwd en speciaal beheerprogramma voor iSCSI dat een nieuw LUN-type met verfijnde technologie voor momentopnamen biedt. Het type is gebaseerd op het Btrfs-bestandssysteem en maakt het mogelijk om binnen enkele seconden momentopnamen te maken – ongeacht de grootte van de LUN.

Maximale service uptime dankzij betrouwbare failoverplannen

Synology High Availability 2.0: De toepassing is helemaal herzien en biedt een robuust systeem met een gebruiksvriendelijk proces om problemen op te lossen. Daarnaast zijn alle ontwerpen verfijnd voor geoptimaliseerde systeemupdates, intuïtievere bediening, een snellere opstarttijd en een gloednieuw controleprogramma.

Uitgebreide bescherming voor aanmeldingen en verbindingen

Security Advisor: Security Advisor gebruikt slimme technieken om ongewone aanmeldingen te herkennen en de locatie van de aanvaller te analyseren. DSM zal meldingen verzenden als er ongewone aanmeldactiviteiten worden gedetecteerd. IT-beheerders kunnen met een klik een dag- of maandrapport bekijken met resultaten van de beveiligingsscan van het DSM-systeem.

TLS/SSL-profielniveau: Door een TLS/SSL-profielniveau in te stellen, krijgt elke netwerkservice een eigen TLS-/SSL-verbindingsprofiel. Daardoor kunnen gebruikers de netwerkbeveiliging flexibeler configureren.

Een gloednieuw Package Center met betere zoekfunctie

Package Center: Gebruikers kunnen in het opnieuw ontworpen Package Center snel alles vinden wat ze nodig hebben dankzij een wisselende banner, duidelijkere categorie-indelingen en een betere zoekmogelijkheid.

Beschikbaarheid

Synology DSM 6.2 kan nu worden gedownload door gebruikers met een DiskStation, RackStation of FlashStation. Ga voor meer informatie over compatibiliteit en installatie naar https://www.synology.com/dsm/6.2.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!