Redactie - 28 mei 2018

Frankrijk en Duitsland roepen EU op meer te investeren in tech start-ups

De Europese Unie (EU) moet meer investeren in ambitieuze tech start-ups. Deze start-ups kunnen de EU in staat stellen beter te concurreren met de Verenigde Staten (VS) en China.

Deze oproep doen zowel Frankrijk als Duitsland in een brief, die vorige week is gepresenteerd op een Europese top op de Balkan en is ingezien door persbureau Reuters. Al langer loopt Europa wat betreft innovatieve techbedrijven achter op met name de VS. Onder andere de risicomijdende cultuur in Europa zou dergelijke investeringen in de weg staan, evenals de aanwezigheid van minder durfinvesteerders. "Een gezamenlijke inzet is nodig om de omgeving en regelgeving voor durfkapitalisten te verbeteren om baanbrekende innovaties succesvol naar de markt te kunnen brengen, evenals het opzetten en laten groeien van disruptieve deep tech bedrijven in Europa", aldus de landen.

Frankrijk en Duitsland roepen op een netwerk te creëren dat helpt baanbrekende innovaties in wetenschap naar de markt te brengen. Dit land moet worden opengesteld aan alle geïnteresseerde EU-lidstaten. Nationale initiatieven in EU-lidstaten moeten worden aangevuld door Europese varianten, zodat meer waarde kan worden toegevoegd voor het opzetten en laten groeien van tech start-ups.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!