Witold Kepinski - 28 mei 2018

Expereo overgenomen door Apax Partners

Apax Partners, de in Parijs gevestigde Europese participatiemaatschappij, heeft overeenstemming bereikt met de wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder, The Carlyle Group om de Nederlandse cloudspecialist Expereo te verwerven. Apax Partners investeert samen met het managementteam van het bedrijf dat een belang in het bedrijf behoudt en de onderneming blijft leiden. Expereo was een portfoliobedrijf van Carlyle Europe Technology Partners III (CETP), een pan-Europees fonds gericht op buy-outinvesteringen in telecom, media en technologie. Financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekendgemaakt en de voltooiing blijft onderworpen aan wettelijke en regulerende goedkeuringen.

Expereo is aanbieder van managed internet-netwerk en cloudconnectiviteitsoplossingen, met meer dan 11.500 zakelijke en overheidssites onder beheer in meer dan 190 landen. Het bedrijf heeft een sterke staat van dienst en heeft langdurige relaties opgebouwd met een groep blue-chip klanten en zakelijke partners.

Irwin Fouwels, CEO van Expereo, zegt: "We zijn zeer verheugd over de mogelijkheid om het groeitraject dat Expereo sinds de Carlyle-investering in 2014 heeft genoten, verder te versnellen. Met Apax Partners hebben we een nieuwe partner die zal blijven investeren in Expereo's strategische groei en ontwikkeling, door uitbreiding van onze productportfolio, aanvullende overnames en het leveren van steeds hogere normen voor uitmuntendheid in onze wereldwijde uitvoering en service van go-to-market. Wereldwijde ondernemingen maken al snel gebruik van clouddiensten en softwaregedefinieerde netwerktechnologieën, terwijl ze overstappen op digitale transformatie. De XDN-portfolio van Expereo is goed gepositioneerd om bedrijven te helpen bij het realiseren van de belofte van netwerkflexibiliteit om deze digitale transformatie te stimuleren. "

Vladimir Lasocki, Managing Director van The Carlyle Group: "Expereo is een ongelooflijk bedrijf dat een indrukwekkende groei heeft afgelegd sinds we in 2014 in de onderneming investeerden. De afgelopen vier jaar heeft het bedrijf nieuwe go-to-market-kanalen ontwikkeld, die een volledige connectiviteitsleverancier met de mogelijkheid om zakelijke klanten van dienst te zijn. Door overnames en aanzienlijke O & O-investeringen heeft Expereo haar productportfolio uitgebreid en zijn de inkomsten en inkomsten in de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld. Het was een waar genoegen om samen te werken met Irwin en het managementteam en we hebben er alle vertrouwen in dat Expereo zal blijven floreren onder het eigendom van Apax Partners ".

Thomas de Villeneuve, partner bij Apax Partners: "We zijn zeer verheugd om samen met Irwin en zijn team de groei van Expereo in de komende jaren na te streven en te versnellen. Expereo voldoet aan alle criteria waarnaar we op zoek zijn bij het beleggen: een sterk managementteam met een duidelijke strategische visie en het vermogen om het uit te voeren, sterk gedifferentieerde en innovatieve waardeproposities en -technologieën en leidende posities in de zeer aantrekkelijke cloudservices en softwaregedefinieerd wereldwijd netwerk markten. Onze investering komt ook voort uit onze sterke wil om te investeren in toonaangevende Nederlandse bedrijven. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!