Redactie - 30 mei 2018

Proact benoemt Jonas Hasselberg tot nieuwe CEO

De Raad van Bestuur van Proact IT Group AB heeft Jonas Hasselberg (foto, LinkedIn) benoemd tot nieuwe president en CEO. Jonas Hasselberg treedt toe als Vice President Telia Company AB, waar hij leiding geeft aan de consumentenmarkt in Zweden.

In zijn huidige functie bij Telia is Jonas Hasselberg verantwoordelijk voor de Zweedse consumentenactiviteiten, die alle mobiele, breedband- en televisiediensten omvatten die op de consumentenmarkt worden verkocht onder de merknamen Telia en Halebop. Hij is ook verantwoordelijk voor de activiteiten van Telia Sweden op het gebied van data-analyse en het retailnetwerk van Telia in Zweden. Eerder was Jonas Hasselberg verantwoordelijk voor de investeringen van Telia in wereldwijde groeigebieden, zoals het internet der dingen en cloud-applicaties. Daarvoor bekleedde hij leidinggevende posities in internationale hardware- en softwarebedrijven, gevestigd in Zweden en daarbuiten, waaronder Nokia, Mycronic en Microsoft.

"Jonas combineert bewezen leiderschapskwaliteiten met een sterk commercieel vermogen en uitgebreide technische kennis waardoor hij zeer geschikt is om Proact te leiden." De strategie van Proact is gebaseerd op het ontwikkelen van datacenteraanbiedingen met bijbehorende advies- en ondersteuningsdiensten, parallel met een verhoogde focus op cloudservices Samen met Jonas willen we Proact nog aantrekkelijker maken voor klanten, medewerkers en aandeelhouders ", zegt Eva Elmstedt, voorzitter van Proact.

"Proact heeft een zeer sterke positie in de snel veranderende en groeiende markt gedreven door digitalisering." Met de voortdurende focus op klanten en innovatie heeft Proact een enorm potentieel om zijn positie nog verder te versterken, door middel van complete oplossingen binnen cloudservices en datacenters. om deel te nemen aan deze reis samen met alle enorm capabele werknemers van Proact, "zegt Jonas Hasselberg.

Jonas Hasselberg zal uiterlijk op 1 december 2018 zijn positie innemen.

Peter Javestad, die op uitstekende wijze het werk uitvoert als waarnemend president en CEO, zal zijn eerdere functie als vicepresident hervatten wanneer Jonas Hasselberg toetreedt.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!