Witold Kepinski - 30 mei 2018

Salesforce kwartaalomzet stijgt met 25 procent

Salesforce kwartaalomzet stijgt met 25 procent image

Salesforce leverde de volgende resultaten voor het eerste fiscale kwartaal van zijn gebroken boekjaar. De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg 3,01 miljard dollar, een stijging van 25% op jaarbasis en 22% in constante valuta. De nettowinst bedroeg 344 miljoen dollar.

De inkomsten uit abonnementen en ondersteuning bedroegen 2,81 miljard dollar, een stijging van 27% op jaarbasis. Professionele diensten en andere inkomsten bedroegen 196 miljoen dollar, een stijging van 4% op jaarbasis.

"Salesforce heeft in het eerste kwartaal meer dan 3 miljard dollar aan inkomsten gegenereerd, waarmee de jaarlijkse inkomstenrendement van 12 miljard dollar werd overtroffen", zegt Marc Benioff (foto), chairman en CEO, Salesforce. "Onze niet-aflatende focus op klantensucces levert ongelooflijke resultaten op, waaronder het leveren van bijna twee miljard AI-voorspellingen per dag met Einstein."

De verwaterde winst per aandeel in het eerste trimester van GAAP was $ 0,46 en de niet-GAAP verwaterde winst per aandeel was $ 0,74. Mark-to-market accounting van de strategische investeringen van het bedrijf, vereist door ASU 2016-01, profiteerde van GAAP verwaterde winst per aandeel met $ 0,25 en niet-GAAP verwaterde winst per aandeel met $ 0,22.

De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg in het eerste kwartaal 1,47 miljard dollar, een stijging van 19% op jaarbasis. De totale geldmiddelen, kasequivalenten en verhandelbare effecten sloten het eerste kwartaal af op 7,16 miljard dollar.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!