Interconnect lanceert nieuw partnerprogramma ‘Discover’
31-05-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Interconnect lanceert nieuw partnerprogramma ‘Discover’

IaaS-leverancier Interconnect in Den Bosch lanceert onder de naam ‘Discover’ een nieuw partnerprogramma. Het is de volgende mijlpaal van het bedrijf dat eerder dit jaar een nieuwe huisstijl introduceerde en in de ‘Cloud Survey 2018: Dutch Skies’ werd opgenomen in de top drie van IaaS-leveranciers in Nederland. Daarnaast voltooide het in 2018 de prestigieuze ISAE 3000/SOC 2-type 2-assurancerapportage, dé standaard op het vlak van beveiliging, beschikbaarheid, integriteit van processen en vertrouwelijkheid en privacy.

Met het nieuwe partnerprogramma stelt Interconnect zijn commerciële netwerk nadrukkelijk open voor partners. “Samenwerken met partners is overigens niet nieuw voor ons”, benadrukt Elwin Sterk, manager Sales bij Interconnect. “We werken al langer samen met verschillende partijen, die complementaire diensten aan eindklanten leveren op ons IaaS-platform. Het is nu een volgende logische stap om te werken aan een gestructureerd ecosysteem, waarbij wij ons commerciële netwerk openen om samen met partners meer business te ontwikkelen.”

Fundament
Jochem Spekken, strategic product marketeer bij Interconnect, wijst erop dat bedrijven en organisaties steeds meer op zoek zijn naar totaaloplossingen voor hun IT. “Daar liggen mooie kansen voor samenwerking. Wij bieden als IaaS-specialist het solide fundament en de partner bouwt het figuurlijke huis met eindgebruikersdiensten. Zo kunnen we elkaars sterke punten optimaal benutten.” Interconnect heeft de afgelopen periode sterk geïnvesteerd in een nieuw private IaaS-platform, dat ontwikkeld is om de snelle groei van de laatste jaren optimaal te ondersteunen. Het bedrijf verdubbelde jaarlijks zijn capaciteit voor wat betreft het aantal virtual machines (VM's). Bovendien is de betrouwbaarheid vergroot. “Deze groei is mede te danken aan de samenwerking met loyale partners, die we met dit nieuwe programma nog nadrukkelijker willen betrekken om new business binnen te halen”, aldus Spekken.

Partnerportaal
Bestaande en nieuwe partners krijgen toegang tot een partnerportaal, waar ze profiel- en diensteninformatie kunnen plaatsen, maar ook specifieke competenties en klantcases. “Het gaat erom dat je op deze portal onderscheidende informatie levert, zodat een potentiele klant snel getriggerd wordt op een bepaalde expertise of competentie”, zegt Sterk. Ook biedt Interconnect praktische ondersteuning op dat gebied en is er uiteraard ruimte voor co-marketing en technische support. “De techniek ontwikkelt zich heel snel en het kan voor partners van belang zijn om met ons op te trekken op het gebied van specifieke IaaS-vraagstukken. Met onze expertise kunnen wij juist dat extra vertrouwen op het gebied van de beschikbaarheid en veiligheid aan een eindklant van een partner bieden om hem over de streep te trekken.”

Brede opzet
Interconnect zet het ecosysteem in eerste instantie breed op. “Daarbij kijken we naar de spreiding van de competentie(s) en regio’s”, zegt Spekken. Elwin Sterk typeert een Interconnect-partner als een partij die actief is op het gebied van IT-dienstverlening, SaaS- of managed services, beschikt over een goede mix van commercie en technologie en richt zich op het ontzorgen van zijn eindklanten. Ik roep bedrijven die zich hierin erkennen, nadrukkelijk op om zich bij ons te melden. Wij zijn bij uitstek hun partner als het gaat om een solide en vooral veilige basis.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters