Redactie - 31 mei 2018

Hardis Group opent filiaal in de Benelux

Hardis Group opent filiaal in de Benelux image

In 2017 installeerde de ontwikkelaar van het warehouse management systeem Reflex WMS zich in Spanje en Zwitserland. Dit jaar zet de groep zijn Europese uitbreiding voort met de opening van een Benelux-filiaal in Nederland. De ambitie is om ter plaatse dienstverlening aan te bieden aan bestaande – en toekomstige – klanten in een dynamische markt.

Adviesbureau, digitale dienstverlener en softwareontwikkelaar Hardis Group kondigt de oprichting van Hardis Group Benelux aan. Met een nieuw filiaal in Utrecht wil de ontwikkelaar van Reflex WMS zijn internationale uitbreiding verder voortzetten en zijn aanwezigheid in Nederland, België en Luxemburg versterken. Hardis Group beschouwt de Benelux als een strategische markt en de opening van een Benelux-filiaal is volledig in lijn met de investeringen van de afgelopen 24 maanden. Er is bovendien een wervingsplan van een tiental medewerkers voorzien voor het einde van 2018.

Aanwezigheid van Hardis Group in de Benelux uitbreiden
De voorbije vijf jaar kenden de internationale activiteiten van Hardis Group een sterke groei. De ambitie is om uit te groeien tot een van de Europese marktleiders in logistieke software. Meer dan 250 bedrijven (1000 magazijnen) in een twintigtal landen over de hele wereld maken al gebruik van het warehouse management systeem van Hardis Group. In de Benelux hebben een dertigtal klanten voor Reflex gekozen, waaronder bol.com, marktleider in e-commerce voor Nederland en België en Rajapack België, specialist voor verpakkingen.

Tot nu werkte Hardis Group met een internationaal team dat samen met de lokale partners verantwoordelijk was voor de activiteiten in de Benelux. Vandaag kiest de groep ervoor om ter plaatse een filiaal op te richten en zich te vestigen in Nederland. De ambitie is om ter plaatse dienstverlening aan te bieden, niet alleen aan bestaande – en toekomstige – klanten van Hardis Group, maar ook aan zijn integratiepartners. “De Benelux-markt is ontzettend dynamisch en de vraag naar logistieke software is groot. De contracten die we de afgelopen twee jaar hebben getekend, sterken ons in de overtuiging dat Reflex een goed alternatief biedt voor de klassieke oplossingen die beschikbaar zijn op deze markt", stelt Yvan Coutaz, adjunct-algemeen directeur van Hardis Group.

Wervingsplan voor een tiental personen tegen eind 2018
De oprichting van het filiaal gaat gepaard met een wervingsplan voor een tiental personen: een filiaaldirecteur en projectmanager naast business- en technische consultants met minsteneen eerste ervaring in de logistieke sector. Hardis Group Benelux heeft vooral de ambitie om een servicecentrum te zijn dat klanten in de Benelux begeleidt bij de personalisatie, implementatie en integratie van Reflex. Het team kan tevens ingezet worden voor de implementatie van internationale projecten. “De medewerkers van het Benelux-filiaal zullen daarnaast onze integratiepartners ondersteunen bij het verbeteren van hun kennis van Reflex", voegt Cécile Arnaud, Director of International Development van Reflex, nog toe.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!