Witold Kepinski - 01 juni 2018

Pentagon vertraagt voor onbepaalde tijd aanbesteding mega cloud contract

Het Pentagon vertraagt voor onbepaalde tijd zijn aanbesteding voot een enkelvoudig cloud contract die miljarden dollars waard is. Reden is dat het Pentagon een zorgvuldige keuze wil maken om mislukkingen te voorkomen. Amazon Web Services (AWS) was de gedoodverfde winnaar, maar dat leidt tot protest.

Microsoft, IBM en Oracle vomen een coalitie tegen het Pentagon Cloud Contract die voor Amazon Web Services (AWS) is bestemd zo meldt Bloomberg. Het totale contract voor het gezamenlijke cloud-initiatief Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) heeft een omvang van miljarden dollars.

Het Pentagon-contract geeft een meerjarig cloudservicecontract aan één bedrijf, waarvan concurrenten zeggen dat het Amazon Web Services voorstaat omdat het de marktleider is. Pentagon verlaagde onlangs het cloud computing contract met een AWS partner na kritiek Oracle.

Oracle, IBM en Microsoft verzetten zich tegen het 'the winner takes it all' karakter van het contract, omdat zij van mening zijn dat het Pentagon moet kiezen voor een multi-cloud omgeving, dus voor meerdere partijen.

Microsoft en IBM, twee van de meest prominente cloud-rivalen van Amazon, en hardware-giganten Dell en Hewlett Packard Enterprise, willen allemaal een deel van het mega cloud contract. Deze bedrijven sluiten zich aan bij Oracle in het lobbyen bij de federale overheid tegen het voortijdig selecteren van AWS.

Oracle lanceerde zijn campagne met een formeel protest vorige maand nadat REAN Cloud, een nabije AWS-partner, een contract ter waarde van bijna 1 miljard heeft aangekondigd om de cloud-adoptiestrategie van de defensieafdeling te versnellen.

Bloomberg meldde eerder dat co-CEO Safra Catz van Oracle tijdens een diner met president Donald Trump kritiek heeft geuit op het biedingsproces voor een Pentagon cloud computing-contract met Amazon Web Services (AWS).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!