Witold Kepinski - 04 juni 2018

Apple WWDC developers conferentie belicht software innovaties

Apple WWDC developers conferentie belicht software innovaties image

Vlak voor de Apple ontwikkelaarsconferentie WWDC in San Jose is er wat nieuws te melden. Vooral rond software zoals augmented reality (AR).

Apple zal mogelijk functies presenteren dat een overmatig gebruik van iPhones zou moeten voorkomen met een initiatief rond 'digitale gezondheid' zo meldt Bloomberg. De softwaretools in het volgende iPhone-besturingssysteem moeten onder andere duidelijk aangeven hoeveel tijd de gebruiker doorbrengt met het apparaat en in afzonderlijke apps.

Digital

Soortgelijke functies werden overigens een eerder geïntroduceerd tijdens de Google I/O conferentie voor smartphones met het Android-besturingssysteem. Facebook belooft ook meer aandacht te besteden aan het digitale welzijn van zijn gebruikers, bijvoorbeeld door video's in de nieuwsfeed weer te geven.

Augmented Reality

Een andere focus van de WWDC is augmented reality (AR), aldus Bloomberg. AR integreert virtuele objecten in reële omgevingen op een scherm. Apple wil de mogelijkheid toevoegen om digitale objecten in de scherm omgeving te laten plaatsen. Daarnaast moeten verschillende gebruikers virtuele objecten samen kunnen gebruiken in games. Een soortgelijke functie werd al begin mei aangekondigd op de Google I/O voor Android. Apple zou zijn home scherm met zijn app-pictogrammen ook moderniseren.

Hardware zoals nieuwe Macbook met Intel processors en de HomePod speaker worden naar verluidt ook nog belicht. De Apple hiPad-tablet met gezichtsherkenningsfunctie FaceID wordt later verwacht. 

iOS 11.4 

Apple heeft recent het besturingssysteem iOS 11.4 vrijgegeven voor iPad, iPod touch en iPhones. Het bedrijf biedt zijn klanten nu twee lang uitgestelde functies met de nieuwe softwareversie.

Gebruikers van Apple's iPad , iPod touch en iPhone kunnen nu ook berichten synchroniseren via de iCloud met de nieuwe iOS-versie 11.4 en multiroom-audio afspelen op iOS-apparaten met de nieuwe standaardversie van AirPlay 2. Bovendien biedt iOS 11.4 niet-gespecificeerde stabiliteits- en beveiligingsverbeteringen. De berichten die zijn opgeslagen in de iCloud zijn volgens een rapport van Mac & i zo gecodeerd dat alleen gebruikers en niet Apple of derden er toegang toe hebben.

Met AirPlay 2 iOS-gebruikers zullen in de toekomst kunnen ook muziek afspelen op meerdere apparaten tegelijk, in plaats van slechts op één apparaat - op voorwaarde dat dienovereenkomstig compatibele luidsprekers. Voor de introductie van de standaard Apple lijsten onder andere modellen van Bang & Olufsen, Denon, Libratone, Marantz, Naim, Bose, Devialet, Bowers & Wilkins en Sonos als AirPlay-2-staat. De ondersteuning is echter alleen aangekondigd en nog niet beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!