Red Hat introduceert Fuse 7
05-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat introduceert Fuse 7

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Fuse 7, de nieuwe versie van zijn distributed, cloud-native integratieoplossing. Daarnaast kondigt het bedrijf een nieuwe volledige gehoste low-code iPaaS (integration Platform-as-a-Service) oplossing aan: Fuse Online. Met Fuse 7 breidt Red Hat zijn integratiemogelijkheden uit naar Red Hat OpenShift Container Platform, het meest uitgebreide enterprise Kubernetes-platform op de markt. Fuse biedt klanten een uniforme oplossing voor het ontwikkelen, uitbreiden en implementeren van op containers gebaseerde integratiediensten voor hybride cloudomgevingen.

Het snel en efficiënt kunnen integreren van op maat gemaakte en packaged applicaties in de hybride cloud kan voor organisaties van nu een onderscheidend vermogen zijn ten opzichte van de concurrentie. Door het iPaaS-aanbod stelt Fuse verschillende zakelijke gebruikers zoals integratie-experts, applicatieontwikkelaars en niet-technische citizen integrators in staat om via één platform onafhankelijk van elkaar deel te nemen aan het integratieproces, terwijl de corporate governance en processen worden gehandhaafd.

Low-code drag-and-drop mogelijkheden

De nieuwste release introduceert een browsergebaseerde grafische interface met low-code drag-and-drop mogelijkheden. Zakelijke gebruikers en ontwikkelaars kunnen hiermee sneller applicaties en diensten integreren door gebruik te maken van meer dan 200 vooraf gedefinieerde connectors en componenten. Deze componenten zijn gebaseerd op Apache Camel en omvatten meer dan 50 nieuwe connectoren voor big data, clouddiensten en SaaS-endpoints. Bedrijven kunnen die aanpassen en schalen voor legacy-systemen, API’s, IoT-apparaten en cloud-native applicaties. Klanten kunnen hun diensten en integraties nu ook uitbreiden om door externe leveranciers en partners gebruikt te worden.

Door de mogelijkheden in het Red Hat OpenShift Container Platform te gebruiken, helpt Fuse de productiviteit en het beheergemak te verhogen in private, publieke of hybride clouds. Deze native OpenShift-gebaseerde ervaring biedt portabiliteit voor diensten en integraties in runtime-omgevingen en stelt verschillende gebruikers in staat beter samen te werken.

Implementatie van API-programma vereenvoudigen

Fuse kan naast Red Hat 3scale API Management gebruikt worden om mogelijkheden toe te voegen voor beveiliging, monetisatie, rate limiting en community-mogelijkheden rond diensten die uit Fuse of elders zijn samengesteld. Gecombineerd met Red Hat OpenShift Container Platform, zijn Fuse en 3scale API Management de basis van Red Hat’s agile integratiearchitectuur. 3scale API Management 2.2, dat in mei 2018 is uitgebracht, biedt nieuwe tools voor grafische configuratie van beleidsregels, het uitbreiden en delen van beleid, en uitgebreide TLS-ondersteuning. Dit alles moet het voor zakelijke gebruikers makkelijker maken om het API-programma van hun organisatie te implementeren.

Onder andere Dirección Nacional de Migraciones en Lufthansa Technik gebruiken de integratietechnologieën van Red Hat, waaronder Fuse en 3scale API Management, om hun systemen sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder te integreren in hun hybride cloudomgevingen. “Data-integratie is van cruciaal belang voor de missie van de National Migration Department voor een effectieve dreigingsvoorspelling. Red Hat Fuse speelt een cruciale rol in dit proces. Het Red Hat Fuse-platform biedt uniforme toegang tot een volledig beeld van een persoon voor slimmere, efficiëntere analyse en ondersteunt flexibele integratie met interne en externe gegevensbronnen en API's. We verheugen ons op de implementatie van Red Hat Fuse 7, waardoor we kunnen profiteren van de nieuwe cloud-native integratie en iPaaS-mogelijkheden. We verwachten dat deze mogelijkheden ons zowel zullen helpen onze bestaande investeringen in Red Hat OpenShift Container Platform uit te breiden als onze missie en prioriteiten effectiever te ondersteunen", licht Osmar Alza, coordinator of migration control, Dirección Nacional de Migraciones de la República Argentina, toe.

Applicaties, diensten, apparaten en API's integreren

"Red Hat vereenvoudigt wat anders een omslachtige taak zou kunnen zijn - het integreren van ongelijksoortige applicaties, diensten, apparaten en API's in de extended enterprise. Verder stelt het klanten in staat een agile integratievoordeel te behalen. De nieuwe iPaaS-oplossing van Red Hat bevordert de productiviteit van ontwikkelaars en ondersteunt een breder scala aan gebruikersprofielen om de complexiteit van hybride integratie te vereenvoudigen", aldus Saurabh Sharma, principal analyst en consultant bij Ovum.

Mike Piech, vice president en general manager Middleware bij Red Hat: “Al vanaf het prille begin draait het bij Red Hat Fuse om het vereenvoudigen van integratie binnen grote organisaties, en hen te helpen zichzelf te onderscheiden en te concurreren. Met Fuse 7, inclusief Fuse Online, blijven we het platform verbeteren en evolueren om aan de veranderde behoeften van hedendaagse bedrijven te voldoen. We bouwen daarbij voort op onze kracht in hybride cloud en willen zowel de technische als niet-technische professionals die betrokken zijn bij de integratie nog beter van dienst zijn.”

Beschikbaarheid

Red Hat Fuse 7 is per direct als download beschikbaar voor leden van de Red Hat Developer community. Via de Red Hat Customer Portal kunnen klanten de nieuwste updates krijgen. Meld u hier aan om met Fuse Online te starten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud