Witold Kepinski - 05 juni 2018

ANSYS en SAP bieden inzichten in value-chains voor engineering en operations

ANSYS en SAP bieden inzichten in value-chains voor engineering en operations image

ANSYS en SAP hebben hun eerste oplossing onder een nieuw partnerschap aangekondigd om de Intelligent Enterprise te stimuleren door engineering en operations aan elkaar te koppelen. De eerste oplossing van partnership is SAP Predictive Engineering Insights, dat wordt mogelijk gemaakt door ANSYS technologie via het SAP Cloud Platform. De aankondiging werd gedaan tijdens de jaarlijkse SAPPHIRE NOW-conferentie op 5-7 juni in Orlando.

Het partnerschap omvat de doordringende simulatieoplossingen van ANSYS in SAP's digitale toeleveringsketen, productie- en activabeheerportfolio. De eerste oplossing van het partnerschap, SAP Predictive Engineering Insights, mogelijk gemaakt door ANSYS , zal worden uitgevoerd op SAP Cloud Platform en stelt industriële activisten in staat om operaties en onderhoud te optimaliseren door middel van realtime engineering-inzichten, productcyclustijden te verkorten en de winstgevendheid te vergroten. 

Machine Learning

Organisaties kunnen enorme voordelen behalen door gebruik te maken van de enorme hoeveelheden gegevens die zijn gemaakt tijdens de simulatie en van gegevens die zijn verzameld door sensoren op activa. Door deze diverse gegevenssets te koppelen, kunnen ingenieurs waardevolle inzichten verwerven in productgedrag om toekomstige ontwikkelingen te verbeteren en innovatie aan te sporen. Daarnaast kunnen ze hybride modellen ontwikkelen die machine learning combineren met deep physics simulatiemodellen om nauwkeurig te voorspellen hoe een asset kan falen nadat het is geïmplementeerd.

Het verbinden van deze inzichten met de belangrijkste bedrijfsprocessen en andere asset managementoplossingen van SAP - inclusief SAP Enterprise Asset Management, SAP Asset Strategy en Performance Management, SAP Predictive Maintenance and Service en SAP Asset Intelligence Network - betekent een belangrijke stap voorwaarts in de 'digital twin strategie' van SAP .

Cloud

Ondernemingen kunnen profiteren van de realtime inzichten die worden aangestuurd door bij te houden hoe assets gedurende de hele levenscyclus van het product worden ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd. SAP Predictive Engineering Insights ingeschakeld door ANSYS vervangt tijdgerelateerd onderhoud van industriële activa met voorspellend en prescriptief onderhoud. Deze op cloud gebaseerde industriële internet of things-oplossing levert accurate inzichten op met behulp van een combinatie van realtime en voorspellende engineeringanalyses en ANSYS Twin Builder voor het bouwen, valideren en inzetten van digitale tweelingen.

"De samenvoeging van de fysieke en digitale wereld verstoort de manier waarop producten worden vervaardigd, op de markt gebracht en geëxploiteerd", zegt Eric Bantegnie, vice president en general manager van ANSYS. "Door gebruik te maken van de inzichten van digitale tweelingen, zullen onze klanten goed gepositioneerd zijn om die verstoring te benutten en de concurrentie te verwerpen. SAP Predictive Engineering Insights, mogelijk gemaakt door ANSYS, zullen hun innovatie helpen voeden," voegde hij eraan toe.

3D Visualisatie

SAP Predictive Engineering Insights, mogelijk gemaakt door ANSYS, ontwikkelt de digitale tweeling van een asset om zijn gedrag in verschillende omgevingen en onder stress te simuleren, om problemen te voorspellen voordat deze zich voordoen. Het is gebaseerd op informatie van fysieke sensoren en op fysica gebaseerde analyse op basis van ANSYS-simulatiemodellen om resultaten in 3D-visualisatie te produceren.

"De synthese van het digitale en fysieke bezit stelt bedrijven in staat om waarde vast te leggen gedurende de gehele levenscyclus van het product", zegt Hala Zeine, president van Digital Supply Chain and Manufacturing, SAP. "Deze oplossing helpt exploitanten van apparatuur en serviceproviders om de prestaties en betrouwbaarheid van bedrijfsmiddelen te voorspellen en te verbeteren met technische inzichten. Een digital twin die technische modellen, productiedetails en operationele inzichten, waaronder financiële informatie, met elkaar verbindt, is uniek in de branche. "

Dutch IT-channel doet ter plekke verslag de SAPPHIRE NOW-conferentie in Orlando.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!