Witold Kepinski - 05 juni 2018

Worldline lid van Adobe Cloud Signature Partner Program

Worldline, speler in de sector betalingen en transacties, heeft aangekondigd dat het is toegetreden tot het Adobe Cloud Signature Partner Program, waarmee gebruikers documenten digitaal kunnen ondertekenen binnen Adobe Acrobat en Adobe Sign via Worldline certificaten en om transacties op elk apparaat gemakkelijk en veilig uit te voeren, met inachtneming van de strengste wettelijke vereisten.

In de afgelopen jaren is de vraag naar een mobielvriendelijke versie van de meest veilige vorm van digitale handtekeningoplossingen toegenomen. Door samen te werken, zullen Worldline en Adobe klanten in staat stellen een digitale handtekening op een mobiel apparaat of tablet uit te voeren, met behulp van zeer veilige digitale certificaten van Worldline, waardoor een van de beperkingen van "traditionele" digitale handtekeningen die werden ontworpen voor gebruik met desktopsoftware en typisch vereist dat de ondertekenaar een USB-token of een smartcard met een certificaat gebruikt om de dentiteit van de ondertekenaar te bewijzen.

eIDAS

De nieuwe samenwerking volgt op de introductie van de Europese eIDAS-verordening, waardoor het juridisch mogelijk wordt om elektronische documenten te ondertekenen via digitale certificaten in de cloud. Het is gebaseerd op een nieuwe open standaard voor digitale handtekeningen op afstand, ontwikkeld door het Cloud Signature Consortium, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van open standaarden voor cloud-gebaseerde vertrouwensservices die door Adobe in 2016 zijn opgericht.

Op deze manier wil Worldline als certificeringsautoriteit veilige papierloze bedrijfsprocessen stimuleren. Olivier Stuckens, Managing Director Mobility & e-Transactional Services bij Worldline zegt: "We streven altijd naar de beste en meest efficiënte digitale oplossingen voor onze klanten. Met deze samenwerking kunnen verschillende bedrijfsprocessen eindelijk op een eenvoudige en veilige manier digitaal worden. van het feit dat consumenten overal papierloos kunnen tekenen."

De demonstratie van de oplossing wordt tijdens het Money 2020-evenement in Amsterdam, op stand A70, gepresenteerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!