Wouter Hoeffnagel - 05 juni 2018

SUSE levert openATTIC framework aan Ceph opensource project

SUSE levert openATTIC framework aan Ceph opensource project image

SUSE levert de mankracht, concepten en architectuur van het openATTIC storage managementframework aan het Ceph opensource project. openATTIC wordt het default, ingebouwde dashboard voor het beheer en de monitoring van het Ceph software-defined storage platform. SUSE blijft de belangrijkste managementexpertise en ontwikkelaars leveren om de voortgang in functionaliteit en ontwikkeling van het dashboard binnen Ceph te blijven aanjagen. Hiermee kunnen alle gebruikers hun Ceph platform eenvoudiger beheren.

“Het grootste belang voor SUSE ligt in het upstream project. Dit leidt altijd tot betere resultaten voor de zakelijke gebruiker die niet ver downstream is", aldus Lenz Grimmer, één van de originele openATTIC teamleden en huidig SUSE engineering team lead voor openATTIC en het Ceph dashboard. “Onze focus ligt op zowel het bijdragen aan als het gebruikmaken van de innovatie van de gemeenschap en het upstream beïnvloeden om aan de vraag van klanten tegemoet te komen – van onze eigen klanten, maar ook die van andere opensource leveranciers. Het is onze vaste basis voor het leveren van oplossingen die geschikt zijn voor het bedrijfsleven. Wij weten dat het bijdragen van openATTIC assets, tijd en inspanningen aan Ceph de klanttevredenheid en efficiency zal verbeteren. Wij kijken ernaar uit het Ceph dashboard in toekomstige releases verder te verbeteren en we moedigen andere partijen aan om met ons samen te werken om deze inspanning te ondersteunen.”

Adoptie van Ceph versterken

Sage Weil, chief architect van het Ceph project: “Het invoegen van de concepten en functionaliteit van openATTIC in het upstream Ceph project helpen bij de adoptie van Ceph in het bedrijfsleven, omdat het beter te managen en gebruiksvriendelijker is. Opensource community samenwerking, zoals de integratie van dit werk in upstream Ceph, is de belangrijkste drijver van innovatie geworden in de huidige computing wereld.”

Het nieuwe dashboard verschijnt voor het eerst in de Mimic versie van Ceph en maakt het Ceph storage platform eenvoudiger te beheren en monitoren door gebruikers, ook voor gebruikers die geen diepgaande command line ervaring hebben. SUSE levert met een dedicated team van mensen, qua code en mankracht de belangrijkste bijdrage aan dit project. Het openATTIC management framework maakt deel uit van SUSE Enterprise Storage, een intelligente software-defined storage management oplossing op basis van Ceph technologie. Het geeft bedrijven de mogelijkheid zich aan te passen aan de veranderende vraag naar business en data door het veranderen van de enterprise storage infrastructuur met kostenefficiënte, hoog schaalbare storage die gebruik maakt van off-the-shelf servers en disk drives.

Soepel en veilig

Geert Reynaerts, delivery directeur, Hybrid Cloud Solutions & Services, bij IRIS Professional Solutions: “Als service provider hebben we technologieën nodig die soepel en veilig draaien. Met SUSE Enterprise Storage is opslag snel beschikbaar en deze extreme schaalbare unified block, file en object storage is makkelijk te beheren op algemeen beschikbare, industriestandaard hardware. Additionele tools als openATTIC gecombineerd met methodologieën en support van SUSE experts leveren een soepele ingebruikname en simpel beheer van deze op Ceph gebaseerde technologie. Dit geeft IRIS Professional Solutions de mogelijkheid om omvangrijke storagediensten aan te beiden tegen schappelijke prijzen, maar zonder een compromis te sluiten.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!