Witold Kepinski - 06 juni 2018

Gedecentraliseerde marktplaats voor cloud diensten met HPE en Blockchain technologie

Gedecentraliseerde marktplaats voor cloud diensten met HPE en Blockchain technologie image

GLOBAL BLOCKCHAIN TECHNOLOGIES kondigt een proof-of-concept (PoC) aan voor een peer-to-peer (P2P) gedecentraliseerde marktplaats voor clouddiensten, gericht op zakelijke gebruikers. Het bedrijf werkt samen met Hewlett Packard Enterprise (HPE) om de PoC uit te voeren en uit te testen met bestaande HPE-gebruikers en integratie mogelijk te maken met hulpmiddelen zoals HPE OneSphere en Nimble storage. Enterprise-gebruikers hebben dan de mogelijkheid om overtollige computerbronnen te kopen en verkopen op de proof-of-concept-marktplaats, die wordt gebouwd in samenwerking met Hewlett Packard Enterprise. Ontwikkeld volgens de principes van de "deeleconomie", biedt de marktplaats een veilig, goedkoop, efficiënter alternatief voor reguliere cloudservices aldus betrokken partijen.

De PoC koppelt gebruikers met overtollige computerbronnen aan gebruikers die aanvullende computerresources nodig hebben, waardoor de laatste gebruiker kan aanschaffen wat ze van de vorige gebruiker nodig hebben. Deze PoC maakt gebruik van het model "sharing economy" dat door Uber en AirBnB wordt verdedigd, wat vergelijkbare voordelen oplevert voor enterprise computing en zijn gebruikers. Het zal worden gebouwd op het lasernetwerk ("Laser"), een door het bedrijf ontwikkelde blockchain die bestaande blockchain-netwerken verbindt om interoperabel te zijn, vergelijkbaar met de rol die SWIFT speelt in het bankwezen.

Bill Philbin, Hewlett Packard Enterprise SVP en CTO, Hybrid IT: "Opkomende technologie kan gebruikers binnenkort in staat stellen te experimenteren in de deeleconomie. Via een samenwerking met HPE ontwikkelt Global Blockchain Technologies Corporation een Proof-of-Concept-netwerk. Het doel van het PoC-netwerk is om aan te tonen hoe een gebruiker geld kan verdienen aan onderbenutte opslagactiva door deze aan het netwerk te leveren en hoe ze bestaande gegevens met minimale verstoringen kunnen migreren naar het netwerk."

Eskander Mirza, voorzitter van de Storage Users Group van Hewlett Packard Enterprise, verklaart: "We zijn zeer verheugd onze leden in de gelegenheid te stellen om deze baanbrekende PoC te proberen, het gaat in op een aanhoudende kwestie van vraag en aanbod van computerbronnen waar vrijwel alle leden van de groep mee te maken hebben, en het is duidelijk dat wanneer dit PoC de reguliere zakelijke markt bereikt, iedereen het wil gebruiken. "

Drie belangrijke voordelen die voortkomen uit het gebruik van een op een blockchain gebaseerde oplossing:

Beveiliging: door middel van Laser's onderpandsvereiste voor servicenode operatoren, zijn "slechte actoren" niet gedecentraliseerd om zich oneerlijk te gedragen, omdat het onderpand kan worden geconfisqueerd. Hiermee wordt de integriteit van het netwerk continu en duurzaam bewaard.

Betrouwbaarheid: met een gedistribueerd bestandssysteem kunnen gegevens op elk moment zonder beperkingen worden gerepliceerd, gerepatrieerd of hersteld. Door autonoom volgen van het netwerk, wordt disaster recovery een triviaal proces - het creëren van een robuust en stabiel netwerk.

Efficiëntie: als een gedecentraliseerde benadering van netwerken is blockchain inherent efficiënter dan gecentraliseerde modellen die vaak afhankelijk zijn van tussenpersonen van tussenpersonen. Door zakelijke gebruikers in staat te stellen transacties direct op P2P-basis uit te voeren, bevordert dit PoC de efficiëntie op veel niveaus

"Dit PoC zal doen voor zakelijke cloudservices wat AirBnB deed voor accommodaties," zei Shidan Gouran, President en CEO van het bedrijf. Gouran vervolgde: "Omdat IT-bronnen steeds meer gevraagd worden in bedrijfsorganisaties, zal het vermogen om overcapaciteit te kopen en verkopen een revolutie teweegbrengen in IT voor bedrijven."

In combinatie met de proef met HPE zal deze PoC de basis zijn van een BLOC-project genaamd Stratus Marketplace ("Stratus"). Zodra het is ontwikkeld, zal Stratus een open-source P2P-opslagnetwerk op internetschaal zijn dat de risico's en inefficiënties van gecentraliseerde opslagmethoden elimineert, ongebruikte capaciteit verlaagt en goedkope computerbronnen beschikbaar maakt voor zakelijke gebruikers. Stratus heeft momenteel een gerichte releasedatum in het late derde kwartaal van 2018.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!