Microsoft Azure instances versterkt voor alle workloads

06-06-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft Azure instances versterkt voor alle workloads

Microsoft heeft zijn Azure cloud instances versterkt voor infrastructuren en workloads. Dit meldt Corey Sanders, Corporate Vice President, van Microsoft Azure.

Sanders meldt: "We doen er alles aan om de juiste infrastructuur te bieden voor elke werkbelasting. In onze 50 Azure-regio's kunt u kiezen uit een breed scala aan virtuele machines met verschillende CPU-, GPU-, geheugen- en schijfconfiguraties voor uw toepassingsbehoeften. Voor HPC-workloads die extreem snelle interconnecties vereisen, hebben we InfiniBand en voor supercomputingworkloads bieden we Cray-hardware in Azure. Voor SAP HANA bieden wij virtuele machines tot 4 TB RAM en bieden speciaal gebouwde bare metal-infrastructuur tot 20 TB RAM. We beschikken niet alleen over enkele van de krachtigste infrastructuur, maar we bieden ook vertrouwelijke computermogelijkheden om uw gegevens tijdens het gebruik te beveiligen. Deze nieuwste computerfuncties omvatten zelfs quantumcomputing. Of het nu Windows Server, Red Hat, Ubuntu, CoreOS, SQL, Postgres of Oracle is, we ondersteunen meer dan 4.000 vooraf gebouwde applicaties om op deze brede set hardware te draaien. Met de brede reeks infrastructuur die we leveren, verplaatsen bedrijven zoals Coats hun volledige datacenter-voetafdruk naar Azure."

De nieuwe mogelijkheden van Azure zijn:

VM's in de M-serie met geheugen tot 12 TB op één VM, het grootste geheugen voor één VM in de openbare cloud voor workloads in het geheugen, zoals SAP HANA. Met deze grotere VM-configuraties verleggen we niet alleen de limieten van virtualisatie in de cloud, maar ook de prestaties van SAP HANA op VM's. Deze nieuwe formaten zijn gebaseerd op Intel Xeon Scalable (Skylake) -processors, met meer details in de komende maanden.

Nieuwere VM-formaten in de M-serie met geheugen van slechts 192 GB, uitbreidbaar M-serie VM-bereik van 192 GB tot 4 TB in RAM, nu beschikbaar, waarmee snel opschalen en opschalen mogelijk is met 10 verschillende groottekeuzes. M-serie VM's zijn gecertificeerd voor SAP HANA en wereldwijd beschikbaar in 12 regio's. Met behulp van Azure ARM sjabloon automatisering scripts voor SAP HANA, kan de klant volledige SAP HANA-omgevingen in te zetten in slechts enkele minuten in vergelijking tot weken op de eigen locatie.

SAP HANA

Nieuwe SAP HANA TDIv5-geoptimaliseerde configuraties voor beschikbaarheid van SAP HANA op Azure Large Instances met geheugengrootten van 6 TB, 12 TB, 18 TB. Daarnaast biedt Azure nu de public cloud-instantieschaal voor SAP HANA met de nieuwe 24TB TDIv5-configuratie. Dit breidt ons speciaal gebouwde SAP HANA-aanbod uit naar 15 verschillende instantiekeuzes. Met deze nieuwe configuraties kan de klant profiteren van een lagere prijs voor de TDIv5-configuratie met een ongeëvenaarde 99,99% SLA voor SAP HANA-infrastructuur en de mogelijkheid om over te stappen naar grotere configuraties, aldus Sanders.

Nieuwe standaard SSD's bieden een goedkope SSD-gebaseerde Azure Disk-oplossing, geoptimaliseerd voor test- en instapniveau productie-werklasten die consistente prestaties en een hoge verwerkingscapaciteit vereisen. "U zult een verbeterde latency, betrouwbaarheid en schaalbaarheid ervaren in vergelijking met standaard HDD's. Standaard SSD's kunnen eenvoudig worden geüpgraded naar Premium SSD's voor veeleisende en latentiegevoelige zakelijke werkbelastingen. Standaard SSD's worden geleverd met dezelfde toonaangevende duurzaamheid en beschikbaarheid die onze klanten van Azure Disks verwachten", aldus Sanders.
Echt consistente hybride mogelijkheden

Azure Stack

Ook is de Azure Stack uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten wereldwijd. Azure Stack is nu beschikbaar in 92 landen over de hele wereld.  Verder zijn er een paar nieuwe extra ingebouwde beveiligings- en beheerfuncties, zoals noodherstel voor Azure IaaS virtuele machines algemene beschikbaarheid en Azure Backup for SQL in Azure Virtual Machines. Verder zijn er VM's met lage prioriteit, burstbare VM's, vCPU-beperkte VM's voor Oracle en SQL-databases en archiefopslag, zodat klanten de juiste infrastructuuroptie met kostenoptimatie voor hun app kunnen kiezen. Azure biedt ook unieke gratis kostenbeheer, zodat klanten hun totale budget beter kunnen beheren en optimaliseren.

Lees meer in de blog.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud