Witold Kepinski - 06 juni 2018

Amazon EKS levert Kubernetes als managed service op AWS

Amazon EKS levert Kubernetes als managed service op AWS image

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon Elastic Container Service voor Kubernetes (Amazon EKS), een volledig beheerde service die het eenvoudig maakt om gecontaineriseerde applicaties met Kubernetes op AWS te implementeren, te beheren en te schalen. Om te beginnen met Amazon EKS bezoek: https://aws.amazon.com/eks.

Tegenwoordig gebruiken klanten wekelijks honderden miljoenen containers op AWS. Veel van deze klanten gebruiken Amazon Elastic Container Service (Amazon ECS), een zeer schaalbare, hoogwaardige container orchestration-service die Docker-containers ondersteunt en is geïntegreerd met vele bekende AWS-functies zoals AWS Identity and Access Management (IAM), beveiligingsgroepen en Elastische taakverdeling. Naast Amazon ECS is Kubernetes erg populair geworden bij AWS-klanten. Een recent onderzoek van deCloud Native Computing Foundation ontdekte dat 57 procent van Kubernetes-gebruikers Kubernetes op AWS uitvoert, meer dan enig ander cloudplatform.

Vóór Amazon EKS vereiste het gebruik van Kubernetes-clusters met hoge beschikbaarheid gespecialiseerde expertise en een zinvolle hoeveelheid werk. Klanten moesten de Kubernetes-beheerinfrastructuur voorzien van meerdere Availability Zones (AZ's), ongezonde infrastructuur vervangen en updates uitvoeren zonder downtime te veroorzaken. Amazon EKS verwijdert deze complexiteit en levert een architectuur voor productiegebruik die automatisch de Kubernetes-beheerinfrastructuur over meerdere AZ's leidt om een ??enkel storingspunt te elimineren. Amazon EKS detecteert en vervangt automatisch ongezonde knooppunten en het patches en voert on-demand versie-upgrades uit voor de beheerinfrastructuur. Dit maakt de Kubernetes-infrastructuur beheerd door Amazon EKS veerkrachtig,

"Meer klanten voeren containers op AWS en Kubernetes op AWS dan ergens anders," zei Deepak Singh, Directeur van AWS Compute Services. "Voorafgaand aan Amazon EKS moesten klanten aanzienlijk werk verrichten om een ??zeer fouttolerante manier te ontwerpen om Kubernetes te gebruiken, of gewoon een gebrek aan veerkracht accepteren. Met de lancering van Amazon EKS hoeven klanten niet langer met een van deze compromissen te leven en krijgen ze een zeer beschikbare, fouttolerante, beheerde Kubernetes-service. Het is geen wonder dat zoveel van onze klanten enthousiast zijn. "

Amazon EKS neemt de moeite weg om clusterbewerkingen en beheertaken te beheren en zorgt ervoor dat de ja-infrastructuur correct wordt ingericht, beveiligd, hoog beschikbaar, beveiligd en bijgewerkt. Amazon EKS is gecertificeerd volgens Kubernetes, zodat klanten hun bestaande Kubernetes-toepassingen kunnen uitvoeren zonder enige code te wijzigen met behulp van de bestaande Kubernetes-tooling.

Axway, Conde Nast Taiwan, CyberAgent, EBSCO, FICO, FireEye, GoDaddy, Honeywell Movilizer, Insikt, Intuit, LogicWorks, Mercari, Numerate, Otonomo, Pearson, RetailMeNot, Schibsted, Skyscanner, Snap Inc., Teradata, Time Inc. UK, Trainline, Verisk, Verizon, en Zendesk zijn slechts enkele van de klanten die Amazon EKS gebruiken om Kubernetes op AWS uit te voeren.

Amazon EKS is tot nu beschikbaar voor alle AWS-klanten in het Amerikaanse oosten (N. Virginia) en US West (Oregon) AWS-regio's.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!