Wouter Hoeffnagel - 06 juni 2018

Avi Networks haalt 60 miljoen dollar op bij investeerders

Avi Networks, gespecialiseerd in intent-based applicatiediensten, kondigt een investering aan van $60 miljoen van Cisco Investments samen met DAG Ventures, Greylock Partners, Lightspeed Venture Partners en Menlo Ventures. Dit brengt de totale financiering van Avi op $115 miljoen. Avi heeft op jaarbasis meer dan 300% groei gerealiseerd met een aanzienlijke adoptie onder de Global 2000 organisaties, waaronder 20% van de Fortune 50.

Cisco verkoopt het Avi Vantage-platform in markten over de hele wereld en Avi is nauw geïntegreerd met Cisco ACI, Cisco's intent-based netwerk- en automatiseringsoplossing voor het datacenter. "Moderne applicaties zorgen voor een nieuwe urgentie waarmee bedrijven hun netwerken en applicatiediensten automatiseren", aldus Amit Pandey, CEO van Avi Networks. "De Cisco-software en -infrastructuur vormen een hoeksteen in deze transformatie. Ik ben enthousiast over deze strategische investering van Cisco en onze voortdurende gezamenlijke inspanningen om de capaciteiten voor elasticiteit, intelligentie en multi-cloud te leveren die bedrijven nodig hebben. "

Intent-based platform

Avi Networks levert een intent-based platform: het Avi Vantage Platform. Dit platform levert geautomatiseerde applicatiediensten met een software load balancer, een intelligente web application firewall en een elastic service mesh voor op containers gebaseerde toepassingen. Bedrijven verplaatsen hun activiteiten steeds meer naar public clouds, zoals Azure en AWS. De intent-based software van Avi vereenvoudigt het beheer, zorgt voor snellere prestaties, grotere elasticiteit, diepere analyses en krachtigere automatisering dan legacy ADC-leveranciers.

"Ondernemingen rollen moderne applicaties uit die geavanceerde niveaus van automatisering nodig hebben om te reageren op veranderende eisen en prestaties", zegt Murali Basavaiah, medeoprichter en Vice President of Engineering bij Avi Networks. "Daarom resoneert de waardepropositie van Avi zo sterk. De klant geeft simpelweg aan wat hij wil en Avi doet de rest. Het Avi Vantage Platform biedt automatisering, elasticiteit en intelligentie in alle bedrijfsoperaties, waar ze ook applicatiediensten nodig hebben. "

Laatste stap in digitale transformatie

Klanten kunnen het platform van Avi Networks gebruiken om de laatste stap in hun digitale transformatie te voltooien, bestaande legacy load balancers te vervangen, public clouds in te zetten, private clouds te automatiseren en microservices in te zetten. Vorig jaar groeide Avi met 300 procent en verdrievoudigde de klantenlijst, onder andere met Adobe en een aantal van 's werelds grootste banken.

"We zijn verheugd te kunnen investeren in Avi Networks", zegt Rob Salvagno, Vice President Corporate Development bij Cisco. "Wij geloven dat Avi Networks een disruptief platform voor L4-L7-applicatiediensten heeft ontwikkeld met een softwaregerichte benadering, waarmee klanten netwerkautomatisering en applicatiediensten kunnen opschalen in zowel private als public clouds."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!