Commvault introduceert integratiemogelijkheden met Microsoft Office 365
06-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Commvault introduceert integratiemogelijkheden met Microsoft Office 365

Commvault, leverancier van enterprise oplossingen voor back-up en gegevensherstel, archivering en cloud computing, voegt nieuwe mogelijkheden voor integratie met Microsoft Office 365 toe aan zijn oplossingen. Deze mogelijkheden zorgen voor verbeterd beheer, migratie en beveiliging van data, eDiscovery en compliance.

Dankzij de nieuwemogelijkheden kunnen IT-afdelingen van bedrijven hun investeringen in de technologie van Commvault uitbreiden met bescherming voor hun Office 365-omgeving. Service providers en systeemintegrators die deel uitmaken van het groeiende partnernetwerk van Commvault kunnen op hun beurt hun dienstenaanbod aanvullen met Office 365-migraties en -bescherming, twee belangrijke investeringsgebieden waaraan bedrijven een hoge prioriteit aan toekennen.

Beleidsregels toepassen op Microsoft 365, Office 365 en Windows 10

Bedrijven die data op locatie en in gehoste Microsoft Exchange- en Microsoft SharePoint-omgevingen overzetten naar Office 365 hebben voor de databescherming, gegevensopslag en beveiliging een cloud-oplossing nodig. Het Commvault Data Platform en de technologie voor endpointbeveiliging van Commvault bieden hen de mogelijkheid om de beleidsregels die ze op locatie hanteren ook toe te passen op Microsoft 365, Office 365 en Windows 10. Het gebruik van een gemeenschappelijk dataplatform helpt de risico’s en instabiliteit die gepaard gaan met het gebruik van losstaande oplossingen in te perken.

Commvault biedt:

  • snellere migraties door het archiveren van overtollige, verouderde data op locatie in aanloop naar de overstap naar Office 365;
  • een heterogene, storage-onafhankelijke eDiscovery- en zoekoplossing voor multi-cloudomgevingen die ook Office 365-content omspant;
  • beheer van Office 365-data conform de eisen van de AVG (GDPR);
  • procedures voor databeheer en lagere storage-kosten dankzij ingebouwde functionaliteit voor deduplicatie en compressie;
  • lagere operationele kosten dankzij integratie van de oplossingen van Commvault met opslagvoorzieningen en het gebruik van commodity storage zoals Microsoft Azure Storage;
  • data governance-ontwerpen die bedrijven helpen om te voldoen aan de richtlijnen en auditvereisten met regels voor archivering en bewaarperioden;
  • de mogelijkheid om Microsoft Azure Stack te gebruiken als hostinglocatie voor Office 365-data.

Organisaties die naar Office 365 overstappen, doen daarvoor steeds vaker een beroep op service providers. De oplossing van Commvault stelt service providers in staat om in deze ondersteuningsbehoefte te voorzien met:

  • kostenefficiënte en betrouwbare diensten die worden aangeboden op basis van een multi-tenant dienstenplatform dat hecht is geïntegreerd met Office 365, Microsoft 365 en Azure.
  • de mogelijkheid om tegemoet te komen aan alle eisen van klanten op het gebied van databeheer, en daarmee uit te groeien tot een strategische partner voor eindklanten.
  • Commvault biedt uitgebreide, door beleidsregels aangestuurde databescherming en gegevensherstel voor diverse oplossingen van Microsoft, zoals Exchange Online, Microsoft OneDrive for Business, SharePoint Online, Microsoft Project Online en Windows 10 en voor alle andere data op locatie of in uiteenlopende clouds.

Gezamenlijke klanten meerwaarde bieden

“Commvault breidt de functionaliteit van platforms van Microsoft uit om gezamenlijke klanten meerwaarde te bieden. Onze sterke track record in het bieden van uitgebreide ondersteuning voor Microsoft Office 365 en Microsoft 365 laat zien hoe Commvault oplossingen van Microsoft omarmt, daar integratie mee biedt en die aanvult, of het nu gaat om data op endpoints, op locatie of in de cloud”, zegt Randy De Meno, chief technologist Microsoft Products & Microsoft Partnerships bij Commvault. “Het aanbieden van deze oplossing via partners sluit aan op onze strategie en de manier waarop bedrijven onze technologie inzetten.”

Mike Ammerlaan, directeur Microsoft Office 365 Ecosystem bij Microsoft: “Digitale transformatie houdt voor ons in dat we klanten helpen om de dingen die zij doen op een nieuwe manier vorm te geven. De nieuwe mogelijkheden van Commvault voor integratie met Office 365 en Microsoft 365 zorgen voor een vlekkeloze ingebruikname. Dit is een logische stap in onze samenwerking die reeds diverse bedrijven heeft geholpen met hun transformatie.”

Beschikbaarheid

De nieuwe mogelijkheden binnen de oplossingen van Commvault voor Microsoft 365 en Office 365 zijn per direct beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud