Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2018

Mercer neemt Franse everBe over

Mercer neemt het Franse everBe over, speler in het uitvoeren van Workday-oplossingen en gespecialiseerd in cloud technologieën. Mercer, een 100% dochteronderneming van Marsh & McLennan, breidt met de overname haar digitale portfolio uit. Het wereldwijde consultancybureau wil haar klanten hiermee ondersteunen in de digitale transformatie op HR- en finance-afdelingen.

Met de overname van everBe wil Mercer haar positie versterken als speler op het gebied van digitale transformatie van HR- en financieringsfuncties. De digitale portefeuille van everBe bevat naast Workday ook merken als Thomsons Online Benefits (Darwin), Mercer, Sirota, ServiceNow en Promerit. "Digitale transformatie in HR- en finance-afdelingen is een belangrijk strategisch thema voor onze klanten. Uit onze laatste onderzoeken blijkt echter dat te weinig klanten zichzelf als digitale organisatie beschouwen. Minder dan de helft van hun medewerkers heeft digitale interactie met de HR-afdeling. Samen met everBe kunnen we onze klanten niet alleen ondersteunen in het digitaliseren van deze afdelingen, maar bieden we óók ondersteuning in het uitvoeren van (digitale) transformatie- en innovatiestrategieën", aldus Jean Pierre Wiedmer CEO van Mercer Frankrijk.

Jean Manaud, oprichter en voorzitter van everBe: ‘Deze fusie stelt ons in staat om voort te bouwen op een sterke basis en onze groei te versnellen in Frankrijk en in heel Europa. Mercer heeft een rijk en divers klantenbestand en zal ons dus nieuwe marktaandelen bieden, vooral in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Deze combinatie biedt ook een grote kans om de carrières van onze medewerkers verder te ontwikkelen.’

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!