Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
07-06-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nextview toont SAP cases op SAPPHIRE NOW

De Nederlandse IT-dienstverlener en SAP-specialist Nextview heeft het afgelopen jaar een aantal projecten succesvol afgerond. Van smart farming tot voorspellende analyses in de voetbalwereld; geen tekort aan innovatieve en geavanceerde projecten. Nextview ceo Huub Waterval geeft over zijn cases presentaties voor het publiek op SAPPHIRE NOW in Orlando, het jaarlijkse klanten en partner congres van SAP. Witold Kepinski sprak hierover met Waterval in een video interview.

Het project 'Suikerunie Smart Farming' begon als een brainstormsessie in het Design Thinking Center en is uitgegroeid tot een big data-driven project met behulp van HANA en SAP Cloud-technologie om de opbrengst van suikerbieten te verhogen. Het project bestaat uit drie belangrijke onderdelen: een field operations app, internet of things in het oogstproces, en data-driven ras- en teeltadviezen. Deze elementen komen samen om de boeren te informeren over het gehele teelt- en oogstproces, van problemen en advies, tot het verhogen van de opbrengst.

Boeren

Ook met de goed ontwikkelde Crop Disease Alert app met Waterwatch Cooperative  laat Nextview volgens SAP een mooie maar bovenal innovatieve case zien waarin CSR, ondernemingskracht en de hollandse USP’s perfect samen komen. Met de ontwikkeling van de Crop Disease Alert app krijgen duizenden boeren toegang tot extreme waardevolle data. Dit heeft niet alleen een positief effect op hun inkomen, maar helpt ook om water en grond te besparen. Dit is dan ook volgens Nextview een perfect voorbeeld van ‘business as a force for good’ en het creëren van positieve impact op globaal niveau.

Transfermarkt

Verder belicht Waterval het Remiqz big data platform dat op basis van allerlei beschikbare data de actuele marktwaarde berekent van de ruim veertigduizend spelers die actief zijn in de leagues in Europa. Daarmee draagt Remiqz bij aan transparante besluitvorming en een eerlijke transfermarkt op basis van objectieve gegevens.

Terug naar video overzicht
Cloud