Witold Kepinski - 07 juni 2018

HP schrapt wereldwijd meer banen

HP schrapt wereldwijd meer banen image

HP Inc optimaliseert meer in zijn personeelsbestand dan aanvankelijk werd aangekondigd. In een verplichte verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC), kondigde het Amerikaanse bedrijf aan dat de raad van bestuur had ingestemd met het schrappen van banen.

HP verwacht nu tegen het einde van het boekjaar 2019 afscheid te nemen van 4.500 tot 5.000 werknemers. Volgens het bedrijf zal dit in eerste instantie leiden tot meer kosten voor personeelskosten - bijvoorbeeld door ontslagen en ontslagvergoedingen - van ongeveer 700 miljoen dollar (597 miljoen euro) vóór belastingen .

Het plan voor de herstructurering, dat werd gepresenteerd in oktober 2016, voorzag oorspronkelijk in het schrappen van maximaal 4000 banen. HP heeft nu ongeveer 49.000 werknemers in dienst.

HPworstelde lange tijd met de slinkende pc- en printermarkt, maar doet het laatste zeven kwartalen veel neter en heeft op rij omzetgroei gegenereerd en recentelijk haar winstdoelstellingen verhoogd. Het HP-aandeel is ongeveer een kwartaal hoger dan een jaar geleden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!