Samsung introduceert The Wall Professional voor zakelijke markt

07-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Samsung introduceert The Wall Professional voor zakelijke markt

Samsung lanceert The Wall Professional, een modulair MicroLED-display dat kan worden uitgebreid tot een grootte van tientallen meters. Dit zonder hierbij in te leveren op beeldkwaliteit.

The Wall Professionals werd door Samsung tijdens InfoComm 2018 in Las Vegas onthuld. Samsung lanceerde op CES 2018 al de consumentenversie van het product: The Wall. Nu volgt dus ook een variant voor de zakelijke markt. Het modulaire design biedt de mogelijkheid om het scherm naar eigen wens op te bouwen. De oplossing maakt gebruik van HDR10+-technologie en MicroLED pixel modules die een helderheid van 1600 niet produceren. Voor kleurweergave wordt geen gebruik gemaakt van kleurenfilters of backlight, wat volgens Samsung de betrouwbaarheid en efficiëntie van het systeem ten goede komt. De levering van The Wall Professional begint in Nederland vanaf het derde kwartaal van 2018, maar het display is nu al te bestellen

MagicINFO 6

Op InfoComm 2018 presenteert Samsung naast The Wall Professional ook andere producten. Een voorbeeld is Samsungs nieuwste contentmanagementplatform MagicINFO 6. Via het digital signage-netwerk creëren bedrijven content vanaf iedere locatie, die zij ook direct inplannen en weergeven. Het platform wordt aangestuurd door Tizen 4.0 OS. Het platform is compatibel met alle signage based Samsung-producten die worden bestuurd door TIZEN 4.0 OS. Denk hierbij aan The Wall Professional, maar ook aan de nieuwe QMN- en QBN-Series en de IF Series LED Signage.

Dual Sided Outdoor Signage

Op InfoComm 2018 introduceert Samsung ook het Dual Sided Outdoor Signage display (Model OH85N-D), aangestuurd door TIZEN 4.0 OS. De Dual Sided Outdoor Signage is beschikbaar als 85 inch display en onder andere gericht op gebruik op openbare plaatsen zoals bushokjes. Het display toont advertenties aan beide zijden, wat vanzelfsprekend de omzet zal verhogen.

Intelligent UHD Signage

Ook bij de intelligente UHD-displays in de QMN-Series (500 nit helderheid) en QBN-Series (350 nit helderheid) is TIZEN 4.0 OS het besturingssysteem. Daarbij upgraden de displays FHD-content automatisch naar UHD-kwaliteit, waardoor de beeldkwaliteit wordt verbeterd zonder dat gebruikers iets hoeven aan te passen. De wereldwijde lancering van de Intelligent UHD Signage schermen staat voor juni 2018 op de planning.

IF-Series LED Signage

Samsung stelt ook zijn fine pixel pitch IF-Series LED Signage displays ten toon. Deze displays met een 1.2 mm pixelpitch zijn vanaf augustus 2018 in Nederland verkrijgbaar en combineren de videoprocessingsoftware van Samsung met HDR-beeldkwaliteit. De displays bevatten software voor het aanpassen van onder andere de helderheid en gradatieniveaus van achtereenvolgende scènes.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware