Microsoft neemt conversationele AI startup Semantic Machines over
08-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Microsoft neemt conversationele AI startup Semantic Machines over

Microsoft neemt Semantic Machines over, een startup gespecialiseerd in conversationele kunstmatige intelligentie (AI). Het Amerikaanse bedrijf wil de technologie van Semantic Machines inzetten om bots en intelligente assistente zoals Cortana meer menselijk te laten reageren.

Semantec Machines zet machine learning in om bots op een natuurlijkere wijze te laten reageren op menselijke gebruikers. Het bedrijf staat onder leiding van Dan Klein, hoogleraar aan de UC Berkeley, en Larry Gillick, voormalig hoofd spraak bij Apple.

Conversationeel AI center of excellence

Microsoft kan de technologie van de startup inzetten om zijn digitale assistent Cortana en zijn Azure Bot Service verder te ontwikkelen. Deze laatste dienst stelt ontwikkelaars in staat chatbots te ontwikkelen. "Met de overname van Semantic Machines zijn we in staat een conversationeel AI center of excellence in Berkeley op te zetten om de grenzen van wat mogelijk is in taalinterfaces te verleggen", legt David Ku, Chief Technology Officer bij Microsoft AI & Research, uit in een blogpost

Meer informatie over Semantic Machines is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht