Wouter Hoeffnagel - 11 juni 2018

SciSports ondersteunt Wigan Athletic bij samenstellen van selectie

Engelse voetbalclub Wigan Athletic en het Nederlandse data intelligentie bedrijf SciSports gaan nauw samenwerken. Wigan Athletic gaat SciSports Insight inzetten bij het samenstellen van de selectie die volgend jaar in de Championship zal uitkomen.

Wigan Ahtletic gaat SciSports’ online platform Insight gebruiken om spelers over de hele wereld te ontdekken, vergelijken en selecteren. Met SciSports Insight krijgt de club een compleet, objectief en statistisch onderbouwd inzicht van meer dan 90.000 actieve spelers wereldwijd. Met slimme zoekfilters, notificaties en de spelersvergelijkingsfunctie ondersteunt SciSports Insight de club in de eerste fase van het scoutingsproces. 

Essentieel hulpmiddel

Jonathan Jackson, Chief Executive van Wigan Athletic: “Vanaf de eerste kennismaking met SciSports waren we onder de indruk van het innovatieve en dynamische systeem dat wordt geboden met de Insight-software van SciSports. We geloven dat het een essentieel hulpmiddel wordt voor de coaches, het scoutingteam, de analisten en het management binnen het recruitment proces. Met haar uitgebreide database en unieke spelersindex levert het platform waardevolle informatie om spelers in eigen land en heel Europa te identificeren. Daarnaast biedt het aanvullende informatie wat bijdraagt aan risicovermindering in een moeilijke en hoge kostenomgeving van spelersidentificatie en -recruitment.”

Giels Brouwer, CEO van SciSports: “Het is een voorrecht om een club als Wigan Athletic te mogen ondersteunen. Ik volg de club vanaf het moment dat Wigan in de Premier League speelde met enkele bekende Nederlandse als Landzaat, Melchiot, van Aanholt en in het bijzonder ‘speler van de eeuw’ Arjan de Zeeuw. Het is natuurlijk belangrijker dat de club momenteel in een groeifase zit na een moeilijke periode de afgelopen jaren. Het is fantastisch om nauw met deze club samen te werken binnen het recruitment proces en de club te kunnen ondersteunen in het Championship-proof maken van de selectie voor het komende seizoen.”

SciSports Insight 

SciSports’ online platform ‘Insight’ maakt het mogelijk om toegang te verkrijgen tot informatie van meer dan 90.000 actieve spelers, 244 competities en 3.698 clubs. Elke speler in het platform heeft zijn eigen huidige, potentiële en historische waarde voor zijn invloed op het teamresultaat. Met de beschikbaarheid van makkelijke zoekfilters en -functies is het platform de ideale partner voor de scoutingsafdeling om op een effectieve en efficiënte manier te kunnen opereren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!