BT CEO Gavin Patterson vertrekt na flinke kritiek
08-06-2018 | door: Witold Kepinski

BT CEO Gavin Patterson vertrekt na flinke kritiek

BT CEO Gavin Patterson gaat eind van dit jaar vertrekken na flinke kritiek, onder andere  op de financiële resultaten. BT-voorzitter Jan du Plessis bedankte Patterson voor zijn 14-jarige dienst aan het bedrijf en zegt dat er nieuw leiderschap nodig is om de herstructurering door te voeren. 

Verschillende grote investeerders van BT geven aan 'serieuze bedenkingen' te hebben bij het leiderschap van CEO Gavin Patterson. De kritiek volgt na een turbulente 18 maanden en een onlangs aangekondigde omvangrijke reorganisatie.

Het is niet de eerste keer dat het management van BT onder druk staat. In augustus 2017 werd ook al felle kritiek geuit op de leiding van het bedrijf nadat het bedrijf werd geconfronteerd met een boekhoudschandaal, dat BT uiteindelijk een boete van 42 miljoen Britse pond opleverde. De aandelenkoers van BT is sindsdien met 35% gedaald.

Ook kondigde het bedrijf in mei aan een forse reorganisatie door te voeren, waarbij 13.000 banen verloren gaan en het hoofdkantoor van BT in Londen wordt gesloten.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility