Uitgaven aan AR en VR producten stijgen in 2018 naar 27 miljard dollar
12-06-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Uitgaven aan AR en VR producten stijgen in 2018 naar 27 miljard dollar

Wereldwijde bestedingen aan augmented reality en virtual reality (AR / VR) zullen volgens de voorspellingen een samengestelde jaarlijkse groei van vijf jaar (CAGR) bereiken van 71,6% over de voorspellingsperiode 2017-2022, volgens een nieuwe update van de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Semi-jaarlijkse Augmented and Virtual Reality Bestselling Guide.

Uitgaven voor AR / VR-producten en -diensten zullen naar verwachting in 2018 27 miljard dollar bedragen, een stijging van 92% jaar op jaar. Nieuw in de gids zijn de voorspellingen voor alle 20 standaard IDC-industrieën en het aantal industriële use-cases steeg van 28 naar 39, inclusief consumenten, media, onderwijs en de overheid.

"IDC's wereldwijde halfjaarlijkse ARVR-uitgavengids houdt rekening met de nieuwste technologische ontwikkelingen, industriële investeringen en het gebruik van case-acceptatie in een uitgebreid product voor de voorspelling van eindgebruikersbestedingen", zegt Marcus Torchia , onderzoeksdirecteur, Customer Insights & Analysis. "Deze release bevat de impact van recente ontwikkelingen in de branche, zoals ARKit en ARCore, evenals de trendmatige invoering van screenloze kijkers in vroege implementaties."

Virtual Reality

De consumentenindustrie handhaaft haar positie als de grootste bron van uitgaven voor AR / VR-producten en -services in de loop van de prognoseperiode, tot 53 miljard dollar in 2022, gevolgd door uitgaven in de detailhandel, de discrete productie en de transportsector, die 56 miljard dollar vertegenwoordigt collectief tegen 2022. Gaming voor virtuele realiteit blijft het dominante AR / VR-gebruikscenario in 2018, waarvan de uitgaven naar verwachting 7 miljard dollar zullen bedragen. In de loop van de prognoseperiode vertegenwoordigt de retailshow de use-case met de grootste CAGR van 119,3%, gevolgd door lab en veld en film- en televisieamusement. Nieuwe use-cases voor 2018 zijn onder meer onderhoud van openbare infrastructuur en educatieve video's van 360 graden (K-12).

Augmented Reality

Host-apparaten vertegenwoordigen de toptechnologiecategorie voor 2018 met bestedingen tot 10 miljard dollar, gevolgd door VR-software op 5,7 miljard dollar in 2018. Met 141,6% CAGR vertegenwoordigen AR-kijkers de toptechnologiecategorie gedurende de prognoseperiode gevolgd door AR-systeemintegratie en AR ontwikkeling van klanttoepassingen. De consumentensector behoudt zijn leidende positie in 2018, met een voorspelde bestedingsruimte van $ 14,2 miljard, terwijl de distributie- en servicesector naar schatting een CAGR van 34,4% zal behalen in de prognoseperiode, met bestedingen tot bijna 72 miljard dollar tegen 2022. Productie en middelen volgen, naar schatting 18,5% CAGR bereiken over de prognoseperiode, terwijl de publieke sector naar verwachting in 2022 33,5 miljard dollar zal bereiken.

"Commerciële interesse in zowel augmented als virtual reality blijft toenemen naarmate nieuwe hardware wordt aangeschaft , verbeterde software verschijnt en er meer gebruiksscenario's evolueren," aldus Tom Mainelli , vice-president van Devices en AR / VR bij IDC. "Uit een recente IDC-enquête onder Amerikaanse IT-beslissingsmarkeringen bleek dat een groot aantal bedrijven beide technologieën testte en we verwachten dat de eetlust alleen maar zal toenemen als spelers in de grote industrie de volgende generatie AR- en VR-ervaringen uitrollen gedurende de rest van 2018."

Prognoses

De Verenigde Staten zullen een stevige voet aan de grond houden in de regio met de grootste CAGR gedurende de voorspellingsperiode van 99,1%. Het Midden-Oosten en Azië en Azië / Pacific (exclusief Japan) (APeJ) zullen vergelijkbare CAGR's ervaren in de prognoseperiode, op de voet gevolgd door Latijns-Amerika. In 2018 zal China alle regio's een besteding van 10,2 miljard dollar geven met topuitgaven in hostapparaten, gevolgd door VR-software en AR-software.

De Worldwide Semannual Augmented and Virtual Reality Bestedingsgids onderzoekt de AR / VR-mogelijkheid en biedt inzicht in deze snelgroeiende markt en hoe de markt zich in de komende vijf jaar zal ontwikkelen. Er zijn opbrengstgegevens beschikbaar voor acht regio's, 20 bedrijfstakken, 39 gebruiksgevallen en elf technologiecategorieën. In tegenstelling tot elk ander onderzoek in de industrie, is de uitgebreide uitgavengids gemaakt om IT-besluitvormers te helpen de branchespecifieke reikwijdte en richting van AR / VR-uitgaven vandaag en in de toekomst duidelijk te begrijpen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware