Redactie - 11 juni 2018

SAP maakt software slimmer met analytics, blockchain, multi-cloud en machine learning

SAP maakt software slimmer met analytics, blockchain, multi-cloud en machine learning image

SAP maakt zijn software nog slimmer met een combinatie van analytics, blockchain, multi-cloud, machine learning en chat bots. Dat was de boodschap van SAP tijdens de SAPPHIRE NOW conferentie in Orlando.

Op het gebied van cloud zijn de banden verstevigd met Microsoft, AWS, IBM en Google om zijn klanten een multi-cloud keuze aan te bieden. Klanten van het SAP Cloud Platform kunnen het Google Cloud Platform en Microsoft Azure gebruiken voor hun ontwikkelingen, schrijft het bedrijf. In combinatie met AWS is SAP nu beschikbaar voor alle grote hyperscale cloud infrastructuren. Er komt verder een SAP private cloud platform variant  beschikbaar op IBM Cloud voor klanten in gereguleerde sectoren, zoals het bankwezen en de gezondheidszorg.

Blockchain as a service

Voor klanten die graag op blockchain technologie vertrouwen, biedt SAP een blockchain-as-a-service-aanbod, bijvoorbeeld in de productie- of in de logistiek / supply chain management. Met SAP Cloud Platform Blockchain zijn klanten in staat zijn om hun eigen op blockchain gebaseerde bedrijfsapplicaties te ontwikkelen met behulp van Hyperledger Fabric, MultiChain en andere tech toepassingen aldus SAP. Verder heeft SAP een wereldwijd blockchain-consortium met leden opgezet, waaronder Intel, HPE en Airbus lid van zijn.

Leonardo Analytics en Machine Learning 

De functies van de SAP Leonardo Machine Learning oplossing zijn geïntegreerd in verschillende toepassingen van het portfolio. Met de SAP Leonardo Machine Learning Foundation kunnen klanten applicatie diensten ontwikkelen met objectherkenning, tekstherkenning in afbeeldingen en tekstclassificatie. Dit laatste dient om tekstdocumenten te analyseren en ze automatisch te categoriseren.

Verder is SAP Analytics Cloud toepasbaar in SAP S / 4HANA Cloud, een SDK (Cloud Platform Software Development Kit) voor het leveren van mobiele applicaties en SAP Conversational AI voor het ontwikkelen van chatbots.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!