Redactie - 12 juni 2018

OVH integreert de Veeam Cloud Connect oplossing

OVH integreert de Veeam Cloud Connect oplossing image

OVH integreert de Veeam Cloud Connect-oplossing in de beveiligde cloudinfrastructuur om back-ups van bedrijfsdata op te slaan. De totale kosten van geschonden of verloren bedrijfsgegevens lopen in 2019 naar verwachting op tot 2,1 miljard dollar als gevolg van software- en hardware-storingen of gegevensdiefstal door kwaadwillenden. De beschikbaarheid en bescherming van gegevens zijn daarom belangrijke economische kwesties voor bedrijven. Het is essentieel om het snelle herstel van kritieke informatie te garanderen door oplossingen te bieden die de continuïteit van de dienstverlening van bedrijven waarborgen.

OVH gebruikt de Veeam Cloud Connect-technologie om gebruikers een eenvoudige manier te bieden om back-ups van hun gegevens op te slaan op de infrastructuur. Met deze integratie kunnen bedrijven hun strategie op het gebied van gegevensbescherming consolideren door een back-up te onderhouden op een externe locatie zonder deze zelf te hoeven beheren.

Om de constante beschikbaarheid van data en diensten te waarborgen, is deze oplossing – die aansluit bij de visie van Veeam – gebaseerd op de 3-2-1 strategie: drie kopieën van data op twee platforms, waarvan één op een externe locatie. De replicatie van gegevens op afstand in een veilige cloud is mogelijk en een extra replicatie op het niveau van de infrastructuur zorgt voor echt voordeel voor klanten.

Het Veeam-aanbod, dat onder een aparte licentie verkrijgbaar is, biedt een hoogwaardige oplossing voor het verzenden en opslaan van gegevens in de OVH-cloud. OVH heeft de feedback van klanten over de oplossing, die voor het eerst werd geïntroduceerd op het 'So you Start'-platform, geïntegreerd in het ontwerp. Het integreert native end-to-end data-encryptie met SSL, datareplicatie in de OVH-cloud en een WAN Accelerator om de gegevensoverdracht te versnellen. Het komt met een duidelijk prijsbeleid dat enkel is gebaseerd op de gebruikte opslagruimte.

“Door onze samenwerking met Veeam, sinds 2013, kunnen we de externe back-upoplossingen bieden waar bedrijven om vragen, met een heldere en all inclusive formule. We vereenvoudigen hoe professionals hun strategie voor gegevensbescherming kunnen implementeren en beheren. De stabiliteit van de Veeam-technologie in combinatie met de kwaliteit van onze cloudinfrastructuren garandeert bedrijven onbeperkt herstel", voegt Nicolas Savides, VP Strategy & Partnerships bij OVH, toe.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!