Witold Kepinski - 12 juni 2018

Cohesity krijgt 250 miljoen dollar kapitaalinjectie

Cohesity krijgt 250 miljoen dollar kapitaalinjectie image

Cohesity, speler in hyperconverged secundaire opslag, heeft aangekondigd dat het 250 miljoen dollar aan financiering heeft ontvangen van een reeks investeerders die onder andere Cisco en Hewlett Packard Enterprise (HPE) omvatten. Cohesity zal het geld gebruiken om internationaal uit te breiden. De financieringsronde werd geleid door het SoftBank Vision Fund.

Cohesity levert hyperconverged second-tier dataprotectie. Cohesity focust zich op de zogenoemde secundaire storage en dataprotectie. Organisaties staan voor enorme uitdagingen om hun exponentieel groeiende data inzichtelijk, beheersbaar maar ook betaalbaar te houden. Met opgebouwde expertise van Nutanix hyperconverged en Google File System heeft Cohesity een Hyperconverged oplossing ontwikkeld die de TCO van secundaire storage en dataprotectie met vele tientallen procenten kan verlagen. Cohesity is specialist in copy data management (CDM) dat zorgt voor versnelling van Mode 1 en Mode 2 IT-processen. Onderzoeksbureau Gartner adviseert daarom CDM oplossingen voor een betere data protection performance en het reduceren tijdsbesteding voor applicatie development.

Enterprise Software

Mohit Aron (foto), CEO en oprichter, meldt in een mail aan Dutch IT-channel. "We hebben onze Series D-financiering met succes verhoogd , met SoftBank Investment Advisers als hoofdinvesteerder. Deze financieringsronde brengt ons totale vermogen op 410 miljoen dollar, waarmee het alle andere Series D-investeringen in enterprise-software in de VS in de afgelopen 18 maanden overtreft. Als het tweede bedrijf voor bedrijfssoftware dat lid wordt van de beleggingsportefeuille van SoftBank, sluit Cohesity aan bij een selectie van winnende bedrijven die Slack, WeWork en Uber omvatten."

Back-up

Aron vervolgt: "Mijn visie is altijd geweest om ondernemingen cloud-achtige eenvoud te bieden voor hun vele gefragmenteerde toepassingen en gegevens - back-up, test en ontwikkeling, analyses en meer. Onze groeiende klantenlijst toont niet alleen de marktbehoeften aan, maar bevestigt ook dat onze oplossingen geschikt zijn voor onze klanten. In de afgelopen twee kwartalen hebben we meer dan 200 nieuwe zakelijke klanten verwelkomd, waaronder Air Bud Entertainment, AutoNation, BC Oil and Gas Commission, Bungie, Harris Teeter, Hyatt, Kelly Services, LendingClub, Piedmont Healthcare, Schneider Electric, SF Giants, TCF Bank, het Amerikaanse ministerie van Energie, de Amerikaanse luchtmacht en WestLotto. Cohesie heeft de voorbije 12 maanden een aanzienlijk momentum en marktaandeel opgebouwd, maar we zijn nog maar net begonnen."

EMEA

Cohesity heeft eerder aangekondigd dat het management team voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is uitgebreid en benoemde Johannes Kunz als senior director channel sales EMEA, Thomas Boele als senior director systems engineering EMEA en Claudia Zieschang als hoofd EMEA fieldmarketing.

Carel Bak

Carel Bak is Senior Director Northern Europe van Cohesity. Hiij werkte eerder bij hyperconverged specialist Simplivity, dat is overgenomen door HPE. Bak werkte daarvoor eerder een lange tijd bij Riverbed, Mercury Interactive en Peregrine. Carel Bak zegt over de kapitaalinjectie: "Als Regional director Northern Europe geeft dit verder fundament voor de de groei en succes van Cohesity wereldwijd." Lees het recente interview met Carel Bak over 'Databeheer van apparatuur tot in de cloud', voor Dutch IT-channel's uitgave The Future of Business Technology.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!